Η Rytas Vilnius δεν «προσχώρησε» στο BCL για να έχει δευτερεύοντα ρόλο. Οι άνθρωποι της Λιθουανικής ομάδα μίλησαν για την απόφασή τους να μετακομίσουν στην διοργάνωση της FIBA και έδειξαν ξεκάθαρα ότι η ομάδα βάζει ψηλά τον πήχη.

Ο πρόεδρος της Rytas Vilnius, Adomas Buzinskas, τόνισε: «Η μετάβαση στο FIBA ​​Champions League δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω – είναι μια υπεύθυνα σταθμισμένη απόφαση στη διαδικασία που βρίσκεται η ομάδα, επιτυγχάνοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο – να παίξουμε με τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. Η FIBA ​​παρέχει στον οργανισμό μία οικονομική σταθερότητα και την ευκαιρία να εργαστεί προς την κατεύθυνση που ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας- την εκπαίδευση και παραγωγή νέων παικτών.

Δεν είναι στόχος μας να αποδεχθούμε έναν δευτερεύοντα ρόλο, οπότε έπρεπε να επιλέξουμε μια πιο περίπλοκη αλλά μακροπρόθεσμη διαδικασία που θα ενίσχυε τη μεταρρύθμιση της οργάνωσής μας. Πιστεύω ότι η οικογένεια της Ρίτας θα αποδεχθεί αυτήν την απόφαση και το κλαμπ θα πείσει όσους την αμφισβητούν με τα αποτελέσματά της, τα οποία σίγουρα θα έρθουν όταν όλοι συνεργαστούν».

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Ronaldas Jarutis, επεσήμανε: «Θα έχει ενδιαφέρον να λάβουμε μέρος σε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Η σταθερή οικονομική πλευρά, ο σεβασμός στο αθλητικό κριτήριο, τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια, οι επενδύσεις στο τηλεοπτικό προϊόν, η προσοχή που δίνεται σε κάθε ομάδα είναι πολύ θετικά στοιχεία. Το BCL και οι εγγυήσεις που δίνει, δείχνουν πολλά για τις φιλοδοξίες της FIBA, η οποία είναι πολύ σημαντική Αρχή στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ περισσότερο τώρα, λόγω της πανδημίας, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού».

Μαζί με την Rytas Vilnius στο Basketball Champions League είχαν προσχωρήσει χθες και οι Darussafaka και Bilbao.