Ο Ολυμπιακός περίμενε πανέτοιμος στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ που παραπάταγε για να κάνει μια νίκη που θα του άνοιγε τον δρόμο διάπλατα πλέον για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Και πάνω που είχε πάρει φόρα γενικώς όντας αήττητος στο Φάληρο αλλά και με την ψυχολογία στα ύψη από την άλωση του ΟΑΚΑ απέναντι στον αιώνιο αντιπαλό του Παναθηναϊκό,ήρθε ο κορωνοιός να του χαλάσει τα σχέδια . Καθώς όλα είναι στο πρόγραμμα ασφαλώς και αν δει κανείς την …θετική πλευρά της αναβολής με την ΤΣΣΚΑ και με την Ζάλγκιρις στο Κάουνας,θα διαπιστώσει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει παίξει κανενα ματς με ελλείψεις όπως άλλες ομάδες και μιας και κόλλησαν σχεδόν όλοι τώρα, ουσιαστικά θα είναι πλήρης στην συνέχεια με τα δεδομένα πάντα που γνωρίζουμε.

Γιατί δεν ξέρουμε πχ αν κολλάς 3-4 φορές πχ την ‘Ομικρον οπότε μπλέξαμε όλοι για τα καλά! Άλλωστε και η Ευρωλίγκα θα πρέπει να αλλάξει τα πρωτόκολλα και να μειώσει την καραντίνα όπως έγινε και στο ΝΒΑ από τις 14 μέρες στις 5. Βέβαια έχει να κάνει με τις κρατικές αποφάσεις σε κάθε χώρα εδώ και δεν είναι τόσο απλό. Αλλά για παράδειγμα δεν μπορεί όπως λέμε ο εμβολιασμένος-τριπλά-πχ πολίτης να μπαίνει-χωρίς συμπτώματα-σε 5ημερη καραντίνα και ο αθλητής σε 14! Βέβαια και εδώ μπορεί να υπάρχουν δεδομένα που δεν γνωρίζουμε όπως ότι σου λένε στον απλό πολίτη φόρα μάσκα μετά το 5ημερο κτλ.

Οπως και να έχει το ματς με την ΤΣΣΚΑ είχε μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό καθώς η “αρκούδα” δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό βέβαια θα την έκανε και πιο επικίνδυνη ενώ και ο Ολυμπιακός θα είχε μια σημαντική απουσία,τον Γουόκαπ. Ακόμα είχε τρομερή φόρμα και ψυχολογία ο ίδιος ο Ολυμπιακός και φυσικά θα είχε γεμάτο ΣΕΦ. Τι αλλάζει τώρα; Οταν παίξει πάλι με τους ρώσους όλα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Αλλά τι να κάνουμε; Για όλους στις ζωές μας υπάρχουν νέα δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία.

Ο Ολυμπιακός πάντως από το νέο κύμα πανδημίας βγαίνει χαμένος καθώς για το αήττητο στο ΣΕΦ έπαιξε μεγάλο ρόλο η ζεστασιά από τον κόσμο του. Με 1000 άτομα με τους νέους κανόνες πλέον το ΣΕΦ θα είναι παγωμένο. Και όχι το ίδιο. Συνεπώς μέχρι να αλλάξουν πάλι τα πρωτόκολλα και με το καλό με την υποχώρηση της Όμικρον,ο Ολυμπιακός χάνει ένα σημαντικό όπλο. Και αν δεν αλλάξει κάτι έχει τα ματς μέσα με Ζενίτ(13/1),Ερ Αστέρα(27/1),Εφές(10/2),Μιλάνο (24/2). Μιλάμε για τρία ματς φωτιά και καθοριστικά για την τετράδα και την μάχη του που καλέιται να τα δώσει πιθανότατα με 1000 μόλις φίλους του!

Επίσης ο Ολυμπιακός θα αρχίσει από την Φενέρ την επόμενη εβδομάδα και την επόμενη Τρίτη για την ακρίβεια στην Τουρκία με ευχάριστο ότι σε ένα ματς κλειδί θα την βρει χωρίς Ντε Κολό και Βέσελι! Αλλά μετά έχει πρόγραμμα φωτιά με Ζενίτ,Αστέρα,Εφές,Μιλάνο μέσα και Μακάμπι,Ρεάλ,Μπασκόνια εκτός μέχρι τέλη Φλεβάρη! Συνεπώς και πρόγραμμα φωτιά και απόλυτα καθοριστικό για το μέλλον του και πάνω που είχε αρχίσει να κάνει μεγάλα όνειρα. Και αναμένεται μέσα στο πρόγραμμα αυτό να οριστούν και τα δύο εξ αναβολής που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα πράματα. Σίγουρα η Όμικρον πλήττει λοιπόν και τον Ολυμπιακό πάνω στα ντουζένια του!