Ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στο Τελ Αβίβ αλλά έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος και έχασε εύκολα και δίκαια από την Μακάμπι σε ένα ματς από αυτά που είναι κλειδιά αν κυνηγάς πλεονέκτημα έδρας.Ασφαλώς δεν χάθηκε ο κόσμος και επί της ουσίας οι ήττες οι δύο κολλητές από Φενέρ και Μακάμπι μπορεί να γίνοταν και με καλό Ολυμπιακό και είναι λογικές. Από την άλλη όμως αν κυνηγά το πλεονέκτημα έδρας δεν χάνεις ευκαιρίες όπως βρίσκοντας την Φενέρ χωρίς βασικά στελέχη αλλά και την Μακάμπι πνιγμένη στο άγχος από 8 συνεχόμενες ήττες !

Βέβαια γι αυτό και η ομάδα του Ισραήλ έτρωγε σίδερα που λέμε και το ήθελε περισσότερο. Ολες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα κάνουν την “κοιλιά” τους και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς ήταν η πιο σταθερή ομάδα. Μαλιστα με την έννοια ότι δεν του έχει κοστίσει ως τώρα ματς εκτός προγράμματος,μπορεί να τον κάνει να χαμογελά και λίγο. Ασφαλώς η περιπέτεια με την πανδημία είναι φανερό ότι τον επηρέασε στα μέγιστα με το 15νθημερο απραξίας και πλέον είναι ασύνδετος και άνευρος. Η περίφημη άμυνα δεν λειτουργεί και είνα ενδεικτικό ότι στο Τελ Αβίβ είχε η Μακάμπι 0(!)λάθη στο δεκάλεπτο και τελείωσε με 4!

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην άμυνα και όταν αυτή δεν λειτουργεί και παίκτες κομβικοί όπως Βεζένκοφ και Σλούκας δεν είναι καλά,υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Οταν μάλιστα στο ημίχρονο οι δύο από τους τρεις σκόρερ του ήταν Πρίντεζης-Παπανικολάου ,ήταν εμφανές ότι η βραδιά δεν θα πάει καλα. Κάτι που είχε γίνει και στην Φενέρ και ήρθε η κατάρρευση. Γιατί πλεον οι δύο έλληνες πάικτες δεν είναι βαρόμετρα και ειδικά στην επίθεση και ιδιαιτέρως ο Πρίντεζης λόγω ηλικίας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στους κλασικους μπροστάρηδες της ομάδας πλέον .

Ο Ολυμπιακός πάλεψε ένα ημίχρονο και κλάταρε απλά και λαικά στην συνέχεια. Με 6/22τρ και χωρίς άμυνα δεν μπορούσε να περιμένει κάτι και η συντριβή ήταν λογική και πάλι καλά που στο τέλος κράτησε και το +17 του ΣΕΦ (όταν κέρδιζε με 30π!) που το έχανε στην 4η περίοδο. Αν και δεν πρόκεται λογικά να ισοβαθμήσει με την Μακάμπι που απλά έμεινε ζωντανή.Η Μακάμπι διάβασε άριστα τις αλλαγές του Ολυμπιακού με τον Σφαιρόπουλο που έπαιζε ίσως και την καρέκλα του και έτσι αναδείχθηκε σε …Τζόκιτς ο Ζίζιτς με 23π και 10/12δ!

Ενώ τα χαμηλά σχήματα του Σφαιρόπουλου ήταν καθοριστικά και ειδικά στην αρχή με τον Ολυμπιακο να έχει 5 λάθη σε ισάριθμα λεπτά στο ξεκίνημα! Περιέργως δεν πήρε καθόλου χρόνο ο Έισι. Ο Βεζένκοφ είναι ντεφορμέ και μαζί και ο Γουόκαπ αλλά και ο Φαλ .Ελάχιστα έπαιξε πάλι ο Λιβιό(3΄)και αυτό προκαλεί ερωτηματικα.Πάλι κακός ο Λαρεντζάκης και στην άμυνα. Διασώθηκε ο Πρίντεζης και ο Μακίσικ στο α’μέρος(9π και μετά μηδέν)