Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ στο αιώνιο ντέρμπι και πέραν της ψυχολογίας και της πρώτης θέσης κέρδισε και την ηρεμία για τα πλέι οφς της Ευρωλίγκα.

Η αλήθεια είναι ότι η ήττα στο ΣΕΦ για την Α1 στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και από +15 όταν μάλιστα ήταν απόλυτο φαβορί οι ερυθρόλευκοι,είχε φέρει ψιλογκρίνια και προβληματισμό.Αλλά στο μπάσκετ υπάρχουν και ανατροπές και κακά παιχνίδια.

Ο  Ολυμπιακός στην συνέχεια με σχετική για την πίεση αυτών των αναμετρήσεων ηρεμία, απέδειξε την κυριαρχία του και ανωτερότητα του σε όλα τα επίπεδα. Οι 4 συνεχόμενες νίκες και ο τρόπος τους το επιβεβαιώνουν.

Ο Ολυμπιακός έκτοτε κέρδισε δύο φορές μέσα έξω για την Ευρωλίγκα με συνολικά 50π,πήρε το κύπελλο δύσκολα πάντως με ανατροπή από -12 και καθάρισε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για την πρώτη θέση.

Μάλιστα στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα κέρδισε με την επίθεση και 100αρα και προχτές με την άμυνα. Κοινως κερδίζει με όλους τους τρόπους όπως επισήμανε και ο Μπαρτζώκας και αυτό δεικνύει και την κυριαρχία του συνολικά.

Το κέρδος του Ολυμπιακού πέραν του γοήτρου και της ψυχολογίας αλλά και της βαθμολογικής σημασίας με το καπάρωμα της πρώτης θέσης, ήταν και η ηρεμία για τα πλει οφς της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός κακά τα ψέματα αν έχανε θα είχε μια ψιλομουρμούρα όπως λέμε καθώς τα εγχώρια ντέρμπι είθισται να σε παίρνουν από κάτω λόγω κόσμου όταν τα χάνεις. Τώρα πλέον ο Ολυμπιακός έχει ηρεμία για τα ματς με τους μονεγάσκους και εξαιρετικό κλίμα και τον κόσμο του ζεστό, να έιναι ο 6ος παίκτης!

Αγωνιστικά ο Μπαρτζώκας είδε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι το κλειδί είναι ο πλουραλισμός, καθώς ο Ντόρσεϊ ήταν σε κακή βραδιά με 2π αλλά η ομάδα βρήκε λύσεις.

Οχι πολλές είναι η αλήθεια, αλλά είχε καθαρό μυαλό και σωστό προσανατολισμό. Και πλέον ξεχάστηκε οριστικά η παρένθεση-ήττα στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ με την ομάδα του Ολυμπιακού να είναι και απόλυτο φαβορί για τους τελικούς πιο πολύ από ποτέ ώστε να ..ηρεμήσει και ο κόσμος που δεν ήθελε να σκεφτέι χαμένο τίτλο φέτος από τον καταρρέοντα αιώνιο αντιπαλό του.