Παλιότερα θα αποτελούσε μεγάλη είδηση ακόμα και να βρεθεί στο ντραφτ ένας Έλληνας και να επιλεγεί έστω και στον αριθμό 60 από τους πρωταθλητές μην ξεχνάμε πια Μιλγουόκι Μπακς. Πλέον όμως αυτά έιναι συνηθισμένα πράματα καθώς υπάρχει έλλειψη μεγάλη μεγάλων παικτών και οι ομάδες στο ΝΒΑ επιλέγουν και επενδύουν σε παιδιά που βλέπουν απλά κάτι σε αυτά. Και οτι βγει χωρίς να έχουν σκοτούρες… Κάτι ανάλογο έκαναν και οι Μπακς που καλοβλέπουν φυσικά την Ελλάδα λόγω Γιάννη. Ο Γιώργος Καλαιτζάκης ξεκίνησε σαν μεγάλο ταλέντο και λόγω ύψους (2.01μ) και φυσιογνωμίας,πολλοί έσπευσαν να τον χρίσουν νέο Διαμαντίδη!

Όμως η πορεία του δεν ήταν καθόλου ανάλογη με τον αθλητη στα 22 του χρόνια να αναζητά μια νέα αρχή,ένα restart. Και με σωστές προυποθέσεις. Εχω την αίσθηση ότι οι επιλογές του παίκτη δεν ήταν οι καλύτερες χωρίς να σημαίνει ότι έφταιγε ντε και καλά. Βασικά ο Καλαϊτζάκης ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι θέση παίζει. Είναι άσος; Οχι καθώς δεν έχει καλό χειρισμό και παιχνίδι με την μπάλα. Είναι δυάρι;Οχι γιατί δεν έχει σουτ. Είναι 3αρι; Οχι γιατί δεν έχει τα σωματικά προσόντα για κάτι τέτοιο. Σίγουρα είναι ένα παιδί με καλά αμυντικά προσόντα αλλά αυτά δεν επαρκούν καθώς ακόμα και όταν στην Ευρωλίγκα πήρε φέτος κάποια λεπτά ακόμα και στην πεντάδα,ήταν εμφανής η αδυναμία του στην επίθεση μαζί με ένα ανεξήγητο φόβο να πάρει πρωτοβουλίες.

Ο γεννημένος την 1/2/99 στο Ηράκλειο πάικτης,ξεκίνησε από τις υποδομές του Άρη και πήγε νωρίς στον ΠΑΟ στο 17 του. Επαιξε 11 ματς στην Α1 στα 18-19του αλλά είναι γνωστό ότι οι ελληνικές ομάδες κακώς δεν επενδύουν στα νεαρά παιδιά.Συνεπώς ορθώς πήγε το 19-20 στην Λιθουανία και την Νεζέβις με 12π,4ρ,2ας για να αποκτήσει παραστάσεις. Καπάκι ήρθε στον ΠΑΟ πέρσι όμως και με τον Βόβορα πήρε κάποια λεπτά αλλά μετά και ειδικά με την αλλαγή προπονητή εξαφανίστηκε και έμενε και εκτός 12αδας. Κοινώς δεν πήρε την ευκαιρία σε ένα Παναθηναϊκό που ψαχνόταν και παρέπαιε και αυτό δεν ήταν καλό. Από την άλλη δεν ένοιωσε και εμπιστοσύνη . Και ο ΠΑΟ σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει να καθιερωθεί και να εξελιχθεί.

Δεν ξέρω τελικά αν έμεινε ελέυθερος ή όχι από τους πράσινους αλλά ο Καλαϊτζάκης στα 22του για να μην μείνει αιώνιο ταλέντο και αυτός θέλει παιχνίδια και ομάδα να παίζει. Θα ήταν ιδανική επιλογή πχ γι αυτόν ένα Λαύριο,μια τέτοια ομάδα τέλος πάντων. Να παίξει,να εξελιχθεί,να βρει την πραγματική του θέση,να αποκτήσει επαφή με το καλάθι. Πιθανότατα οι Μπακς κάτι είδαν στην άμυνα βασικά και σαν προσόντα εκτιμώντας ότι με 1-2 χρονια δουλειάς στις ΗΠΑ θα μπορέσει να αποκτήσει ένα μικρό ρόλο. Άλλωστε δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ακόμα και πιο μετά στο ΝΒΑ. Λογικά θα τον δουν στα Σάμερ Λιγκ και θα αποφασίουν. Δεν έχουν να χάσουν κάτι άλλωστε και ο αθλητής το προσθέτει στο παλμαρέ του.Ομως προτίστως πρέπει να παίξει μπάκσετ καθώς στα 22του έχει πάιξει ουσιαστικά μόνο μια σεζόν και αυτή στην Λιθουανία