Η Ελλάδα πέτυχε με το παραπάνω τον στόχο της και έκανε δύο νίκες στα ισάριθμα ματς με την γείτονα Τουρκία που έχουν και την δική τους σημασία λόγω των διαχρονικών “σχέσεών” μας με την χώρα αυτή. 

Η ήττα από την Αγγλία στην πρεμιέρα και τα περίεργα των “παραθύρων” είχαν φέρει ανησυχία για την παρουσία μας στο Μουντομπάσκετ του 2023. Καθώς δεν τίθοταν θέμα πρόκρισης (περνάνε οι 3 από τον όμιλο),αλλά μετά δημιουργούνται νέοι όμιλοι μαζί λογικά με Σερβία,Βέλγιο,Λετονία και περνάνε πάλι 3 αλλά με τα αποτελέσματα να μεταφέρονται.

Αν λοιπόν πχ χάναμε δύο φορές από την Τουρκία και ερχόταν μαζί μας και η Αγγλία,θα έπρεπε να κερδίζαμε τους πάντες μετά ! Γι αυτό σήμανε και συναγερμός και γι αυτό και με το καλό κλίμα με την νέα ηγεσία στην ΕΟΚ ενσωματώθηκαν και διεθνείς παίκτες των “αιωνίων”. Και μια…λαμπάδα που λέμε πρέπει να την ανάψουμε στον Παπαγιάννη

Κακά τα ψέματα οι ομάδες είναι ανέτοιμες και πρωτάρες με τις συνθέσεις που έχουν. 

Οι Τούρκοι κατέβηκαν και με Λάρκιν αλλά με τους πολλούς ΝΒΑερς που έχουν από τους άλλους διεθνείς της Ευρωλίγκα μόνο ο Μαχμούτογλου είναι επικίνδυνος.

Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική μας με την ενίσχυση που είχε είχε καλύτερη σύνθεση από την Τουρκία. Στο πρώτο ματς γλιτώσαμε στο τέλος με την τύχη και το φάουλ που κανονικά δεν δίνεται και έτσι κερδίσαμε. Ενα δικό μας ματς κατά τα άλλα αφού είχαμε +15 και +10 και τις χάσαμε. Τέλος καλό,όλα καλά όμως και έφυγε το άγχος. Γι αυτό χωρίς άγχος πήγαμε στην Τουρκία και με το μεγάλο διπλό ουσιαστικά θα μπούμε δυνατά στους νέους ομίλους και θα κρατάμε την τύχη για το Μουντομπάσκετ και το εισιτήριο στα χέρια μας.Η Εθνική μας και μέσα στην Τουρκία αγκάλιασε την νίκη με το +15 με μια τρομερή 3η περίοδο αλλά και πάλι πήγε να αυτοκτονήσει. Οι τούρκοι έκαναν ένα τρομερό ξεκίνημα στην 4η περίοδο με ένα 14-0 και πήγαν στο 60-62! Εκεί λες δεν γίνεται με ένα 5λεπτο χωρίς σκορ και λογικά θα συνέλθεις .Αλλά και η έδρα εκεί έχει το μομέντουμ. Ομως οι δύο κορυφαίοι μας και με διαφορά Παπαγιάννης και Αγραβάνης καθάρισαν με το 60-67 και τέλος. Επήλθε ισορροπία και πάλι άγχος στην Τουρκία και όλα καλά τελικά! 

Ο Μανωλόπουλος ασφαλώς πιστώνεται μερος της επιτυχίας με την ηρεμία και το καλό κλιμα. Κατά τα άλλα σίγουρα υπάρχει προβληματισμός με τα μεγάλα κενά που παραλίγο να κοστίσουν πολύ ακριβά,αλλά μιλάμε για ομάδες ανάγκης που λέμε αφού δεν υπήρχε προετοιμασία σοβαρή λόγω των συνθηκών!

Μπράβο σε όλους!