Η επιστολή του Μιλωνα προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ έφερε στην επιφάνεια ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Αυτό που έχει να κάνει με τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζονται κάποιες ομάδες.

Έχουμε συνηθίσει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους για αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως μία προσωρινή και υπηρεσιακή διοίκηση με μοναδική αρμοδιότητα να προχωρήσει σε εκλογές αποφασίζει και διατάζει για ανακατατάξεις στις εθνικές κατηγορίες.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο έχουν καλυφθεί οι θέσεις στους ομίλους του βορρά ενώ ταυτόχρονα αν και έχουν δημιουργηθεί κενά στους αντίστοιχους του νότου στο πρωτάθλημα της Β εθνικής δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο.

Έχουν λοιπόν το δικαίωμα αρκετά σωματεία να διαμαρτύρονται καθώς μια προσωρινή διοίκηση αποφασίζει για το μέλλον τους και ταυτόχρονα δείχνει μία σαφή προτίμηση σε άλλες ομάδες.

Ένα θέμα το οποίο πρέπει να ψάξει το έστω και προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ έχει να κάνει με υποσχέσεις που δίνονται σε ομάδες. Ειδικά της Θεσσαλίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει υποψήφιος ο οποίος επικοινωνεί με σωματεία και τους υπόσχεται ανόδους σε ανώτερη κατηγορία. Είναι κάτι το οποίο πρώτα οι τρεις υποψήφιοι θα πρέπει να διαφυλάξουν ενόψει των εκλογών ( όποτε αυτές γίνουν) όπως και του κύρους της ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση λίγο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου μόνιμου διοικητικού συμβουλίου στην ομοσπονδία μπάσκετ γίνονται φοβερά και τρομερά πράγματα που εκθέτουν την προσωρινή διοίκηση και ταυτόχρονα δημιουργούν εύλογες απορίες στον κόσμο του μπάσκετ.

Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό το οποίο μπορεί να ανέδειξε με τη δίκαιη διαμαρτυρία του ο Μίλωνας αλλά σίγουρα αφορά και άλλες ομάδες.

Και ταυτόχρονα με τις παραπάνω υποσχέσεις που αναφέραμε από υποψήφιο κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ψάξουν τα μέλη της διοίκησης (επαναλαμβάνω οι περισσότερες δίνονται σε σωματεία της Θεσσαλίας) το μπάσκετ δέχεται ακόμα ένα σοβαρό χτύπημα στην αξιοπιστία του τη στιγμή που παλεύει να ξεφύγει από καθεστωτικές δαγκάνες τόσων ετών.

Αυτό που γίνεται είναι ντροπή και θα πρέπει τα ίδια τα σωματεία να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις. Όποτε και όπου πρέπει.