Τα όσα γίνονται το τελευταίο 48ωρο στην Ομοσπονδία, καταγράφονται, σχολιάζονται και παράλληλα ενημερώνεστε εσείς από το basketblog. Δε θα σταματήσουμε ούτε να γράφουμε, ούτε να σχολιάζουμε και φυσικά να κρινόμαστε γι’ αυτό. Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι άρχισαν τα τηλέφωνα και τα sms, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Και σας βεβαιώνουμε γι’ αυτό.

Προχωράμε. Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας. Οι «σκιές» είναι μεγάλες. Οι απορίες πολλές. Τα ερωτηματικά έντονα.

Ας μην τα πολυλογούμε… Αρχίζουμε από τα βασικά.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και με σαφήνεια την υποχρέωση ορισμένων αφενός, να απαξιώσουν το ρόλο και τις ενέργειες της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ και αφετέρου, να μηδενίσουν το έργο παραγόντων. Εμπίπτει στο σχέδιο εξόντωσης, που επιχειρείται μήνες νωρίτερα.

Αυτό που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ένα λάθος κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων ήταν δυνατό να προκαλέσει μια τέτοια επικοινωνιακή ξετσιπωσιά. Ο πανικός και ο λεκτικός οχετός ξεπέρασε κάθε όριο και πλέον, έχει θύματα και υπαλλήλους της ΕΟΚ. Ένας πανικός που δεν κρύβεται τόσο από ιδιοκτήτες ΚΑΕ με μηδαμινή προσφορά στο σύνολο του Ελληνικού Μπάσκετ όσο και μέρους του μιντιακού συστήματος. Αιδώς Αργείοι»!

Μια στιγμή όμως…

Είναι μια ανακοίνωση η οποία ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Και η οποία ΔΕΝ προέκυψε ούτε μέσα από Δ.Σ ούτε μέσα από συνεννόηση/έγκριση έστω κι ενημέρωση όλων των μελών της,

Οπότε το πρώτο που πρέπει να μάθουμε είναι το εξής: ΠΟΙΟΣ την ανέβασε και κυρίως ΠΟΙΟΣ έδωσε την εντολή για την ανάρτησή της;

Το δεύτερο: Γιατί δεν ενημερώθηκαν όλα τα μέλη της (προσωρινής) Διοίκησης;

Το τρίτο: Γιατί δεν έχει μια υπογραφή; Το ΔΣ, ας πούμε, ή έστω και ονομαστικά.

Διότι πολύ απλά είναι ξεκάθαρο ότι η ανάρτηση αποτελεί ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΗ και όχι συλλογική.

Είναι αυτός ο ορθός τρόπος ώστε να λειτουργήσει μια Ομοσπονδία; Πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με προσωρινή διοίκηση;

Πάμε παρακάτω.

Το συγκεκριμένο κείμενο, ο εμπνευστής και συγγραφέας του οποίου κουνάει το δάχτυλο σε όσους τόλμησαν να σχολιάσουν (ακόμα και με αυστηρές φράσεις) την αστοχία που έγινε στη διάρκεια της κλήρωσης, το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει τον κόσμο του μπάσκετ από το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ της κλήρωσης.

Για να πω την άποψή μου, λάθη γίνονται. Θέλετε να το ονομάσουμε και «γκάφα»; Θα το κάνουμε. Είναι ανθρώπινο, βέβαια. Θα το καυτηριάσουμε, άλλοι πιο αυστηρά, άλλοι πιο απαλά και άλλοι με χιούμορ.

Όμως, επαναλήφθηκε η διαδικασία, δεν έγινε και καμιά τεράστια ζημιά.

Προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση το ότι οι εμπνευστές του κειμένου θίχτηκαν από τα όσα γράφτηκαν για την αστοχία στην κλήρωση και όχι για το θέμα των προβιβασμών.

Διότι εκεί γράφτηκαν ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ πράγματα. Ειπώθηκαν ακόμα πιο σκληρά. Και οι κατηγορίες ήταν έντονες.

Μια… γκάφα, μια αστοχία της στιγμής βόλεψε μια χαρά προκειμένου να ξεπεραστει ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ των κληρώσεων. Που ήταν οι προβιβασμοί στο Βορρά, αλλά όχι στο Νότο. Οι κατηγορίες που ακούστηκαν από τον Μίλωνα. Ακόμα και τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ.

Αυτά δεν τους έθιξαν… Το κράξιμο για την επανάληψη στην κλήρωση τους πείραξε!

Απ’ εκεί και πέρα το περιεχόμενο δεν ήταν απλώς αναμενόμενο αλλά και προβλέψιμο.

Κατασκευή… αόρατου εχθρού, ο οποίος εμφανίζεται να «πολεμάει» τους υπαλλήλους και «μπηχτές» για ιδιοκτήτες ΚΑΕ, χωρίς να κατονομάζονται.

Ένα περιεχόμενο προφανώς ταιριαστό με τη δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου. Με τις απειλές στους υπαλλήλους.

Όσο για τους «ιδιοκτήτες ΚΑΕ» που δεν κατονομάζουν; Μικρός είναι ο χώρος του μπάσκετ. Και ξέρουμε ότι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ παράγοντες ΜΕΣΑ από την Ομοσπονδία, εδώ και καιρό με αυτόν τον τρόπο ονομάζουν τον Βαγγέλη Λιόλιο. Ας μας διαψεύδουν… Ή ας μας εξηγήσουν πως είναι δυνατό στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ να αναρτάται ανακοίνωση ΕΠΙΣΗΜΗ που να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα…

Αν τελικά, γίνεται ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, χωρίς την έγκριση και την ενημέρωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ του προσωρινού Δ.Σ, με επίθεση προς συγκεκριμένη κατεύθυνση (Media) αλλά και υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ (!!!) τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Τότε πολύ απλά μιλάμε για Βόρεια Κορέα και για λατρεία στον Κιμ…