Βαρέλια με κρασί, ναργιλές, κανένα παξιμάδι, μέχρι εκεί… Όποιος ήθελε μεζέ τον έφερνε από το σπίτι του. Οι περιγραφές από την παλαιότερη ταβέρνα της Αθήνας, σε δημοσίευμα του 1931 είναι άκρως ενδιαφέρουσες… Φανταστείτε ότι αναφερόμαστε σε ρεπορτάζ που είχε γίνει 89 χρόνια πριν και οι περιγραφές αφορούν… ακόμα 100 χρόνια πιο πίσω. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα διαβάσουμε γεγονότα και συνήθειες που συνέβαιναν πριν από περίπου 200 χρόνια.

Κι όπως αναφέρεται με υπερηφάνεια, είναι η πρώτη ταβέρνα στην οποία δοκίμασε την αθηναϊκή ρετσίνα ο βασιλιάς Όθωνας!!!

Κι αφού πήρατε μια πρώτη γεύση από τα γραφόμενα στον κεντρικό τίτλο της εφημερίδας “Ελεύθερος Άνθρωπος” που έκανε το ρεπορτάζ, μπορούμε να προχωρήσουμε στο… παρασύνθημα. Να περάσουμε σε κάποιες πρώτες λεπτομέρειες.

Πως ήταν λοιπόν το περιβάλλον στην παλιά αθηναϊκή ταβέρνα με το όνομα “Γιαβρούμ”; Οι περιγραφές δεν είναι απλώς κατατοπιστικές ή νοσταλγικές, αλλά κάτι παραπάνω. Εικόνες της εποχής… και ακόμα παλαιότερης!

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ