Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Athletic, φαντάζει πολύ πιθανό το σενάριο να επιλέξει το πρωτάθλημα Αυστραλίας αντί για το κολέγιο ή τη G-League o Bronny James, γιος του LeBron James, για να παίξει τη μεθεπόμενη σεζόν που θα είναι και η τελευταία του μακριά από το ΝΒΑ.

Θυμίζουμε πως το NBL έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην εξίσωση των επιλογών των νεαρότερων παικτών του κόσμου και των ΗΠΑ πριν κάνει το πολύτιμο βήμα για τον κόσμο του ΝΒΑ, με περιπτώσεις όπως ο LaMelo Ball, o RJ Hampton αλλά και ο Αυστραλός Josh Giddey των Oklahoma City Thunder να είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις αθλητών που απαρνήθηκαν το NCAA, το οποίο έχει πάρει την κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια με τη γέννηση της G-League Ignite.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο Bronny θα είναι διαθέσιμος να επιλεχθεί στο ετήσιο Draft το καλοκαίρι 2024, όταν θα είναι 19 ετών δηλαδή, αν επιλέξει τον δρόμο της Αυστραλίας, κάτι που θα σηματοδοτήσει και κάτι κοσμοϊστορικό για τα δεδομένα του παγκόσμιου αθλητισμού, όταν θα παίξει στην ίδια ομάδα με τον πατέρα του!
Συγκεκριμένα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο «Βασιλιάς», ο οποίος αναμένεται να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο της τάξης των 97 εκ. δολ. με τους LA Lakers τις επόμενες ημέρες, το σχέδιο είναι να παίξουν μαζί -κάτι που θα γίνει από τη σεζόν 2024-2025 και έπειτα, όταν ο LeBron θα είναι 40 ετών.