Όπως ενημέρωσε η γενική αρχή του EuroCup το απόγευμα του Σαββάτου (11/12), ο αγώνας μεταξύ των Valencia και Bursaspor για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης αναβλήθηκε επ’ αόριστον, μετά και επέλαση κορονοϊού στο στρατόπεδο των πρώτων, αφού πολλά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στην πανδημία της εποχής!

Αυτή είναι μια εξέλιξη που έχει άμεση επιρροή και στον ελληνικό εκπρόσωπο στο θεσμό, τον Προμηθέα Πατρών, καθότι οι δύο αρμάδες βρίσκονται στο δικό του γκρουπ.

Έτσι, στην περίπτωση νίκης τους στον εξ ορισμού δύσκολο αγώνα της επερχόμενης Τετάρτης (15/12) κόντρα στη Virtus Bologna στην Ιταλία, οι Αχαιοί θα ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών έπειτα από την εύκολη ήττα του από την Buducnost στην Πάτρα πριν από μερικές ημέρες.

 

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αγώνας για την 7η αγωνιστική του 7DAYS EuroCup μεταξύ της Valencia Basket και της Frutti Extra Bursaspor, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, έχει αναβληθεί.

Η Valencia Basket ζήτησε την αναβολή λόγω της τοπικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, αφού αρκετά μέλη της βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, κάτι που την αφήνει χωρίς τους ελάχιστους οκτώ παίκτες στην αποστολήτης που είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.
Η Euroleague θα συντονίσει και με τις δύο ομάδες τις καλύτερες επιλογές για να επαναπρογραμματιστεί ο αγώνας. Οι εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball μόλις επιβεβαιωθούν».