Όπως σας είχε μεταδώσει έγκαιρα χθες το basketblog.gr, η Κύπρος έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να είναι μια από τις 6 υποψήφιες για τη διοργάνωση του EuroBasket 2025 -4 θα αναλάβουν τη διοργάνωση- θέτοντας εαυτόν στη FIBA για τους ομίλους του θεσμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία της χώρας δεν έκρυψε την επιθυμία της να φιλοξενήσει τους αγώνες της Ελλάδας στην τελική αυτή φάση -εφόσον αυτή προκριθεί- αναφέροντας πως οι αδελφικές μας σχέσεις παίζουν τεράστιο ρόλο γι’ αυτό.

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν:

Μουζουρίδης: «Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Πετρίδης: «Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και περηφάνεια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γεννιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της Επίσημης Αγαπημένης».