Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Πάου Γκασόλ, τόσο για την δική του κατάσταση, καθώς όπως τόνισε δεν είναι εντελώς έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την συνοχή της εθνικής Ισπανίας, αφού στα μέχρι τώρα παιχνίδια δεν έχει παρουσιαστεί πλήρης η ομάδα, κάτι που θα γίνει στο φιλικό της Πέμπτης με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάου Γκασόλ στα ισπανικά μέσα:  «Θα θέλαμε να ήμασταν όλοι μαζί στα παιχνίδια προετοιμασίας, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν γινόταν αυτό. Την Πέμπτη παίζουμε με την Ακτή Ελεφαντοστού και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα είμαστε όλοι μαζίΑυτό είναι ένα μειονέκτημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να βρούμε τη φόρμα μας ενόψει της έναρξης του τουρνουά».

 Ενώ για την κατάσταση του σημείωσε: «Δεν είμαι στο 100%. Ελπίζω αυτό το παιχνίδι να με βοηθήσει να βελτιωθώ και να είμαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρόκλησή μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται”, υποστήριξε ο πολύπειρος άσος»