Δεν φοβάται να επιστρέψει στην Τουρκία, ο Τζίτζι Ντατόμε, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, όπως δήλωσε σε ιταλική ιστοσελίδα. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Φενέρ, μένοντας ανεπηρέαστος από τα προβλήματα στην γειτονική χώρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντατόμε στην ιταλική ιστοσελίδα «Sportmediaset.it» :

Για τις εικόνες που είδε στην τηλεόραση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία: «Ένιωσα απόγνωση. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τέτοιες εικόνες στην τηλεόραση, με νεκρούς και στρατιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αν ζεις ή όχι στη χώρα».

Για το αν φοβάται να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν φοβάμαι να επιστρέψω. Θα έχει τελειώσει σε ένα μήνα όλο το θέμα. Η κατάσταση αρχίζει ήδη να ομαλοποιείται και όλα επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με κάποιον από την ομάδα: «Ευτυχώς όλοι όσοι είναι στην ομάδα είναι καλά. Τώρα, το σημαντικό είναι να επιστρέψουν όλα όπως πριν».

Για το γεγονός πως έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Φενέρ και αυτό κατά πόσο μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του: «Το συμβάν αυτό δεν αλλάζει την επιλογή μου, θα αγωνιστώ στη Φενέρμπαχτσε όσο έχω συμβόλαιο. Έχει μείνει σχεδόν ίδια η ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα».