Ο Γιόνας Καζλάουσκας αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα για το Λιθουανικό και Ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον έμπειρο προπονητή να μιλάει σε Μέσο της πατρίδας του και στο δημοσιογράφο Κέστας Ριμκους αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη FIBA και την εθνική Λιθουανίας.

Αρχικά, ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας και ο τελευταίος που κατέκτησε μετάλλιο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξέφρασε τον προβληματισμό του γιο τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή:«Λυπάμαι, αλλά ποιος είναι αυτός; Δούλεψα στην Ελλάδα για 4 χρόνια και δεν άκουσα ποτέ το όνομα του. Ποιος τον γνωρίζει στον μπασκετικό κόσμο;Ποιες είναι ιδέες;Πως θα λύσει προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του μπάσκετ;».

Στη συνέχεια μίλησε για το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου:«Είναι περίεργο, σίγουρα είναι καλό για τις Φιλιππίνες, αλλά καταστρέφει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, που πιθανότατα είναι το καλύτερο στον κόσμο».

Τέλος, ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για τον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας, μετά την απομάκρυνση του Αντομάιτις.