Οι πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου ήδη εδώ και 5 περίπου ημέρες έχουν εισβάλλει οι ρωσικές δυνάμεις, έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο νέων συμβάντων και στον αθλητικό κόσμο, με την CSKA Moscow να αντικρίζει πληθώρα αθλητών της να αποχωρεί από τη χώρα!

Ουσιαστικά, τόσο ο Αμερικανός Joel Bolomboy όσο και οι Ευρωπαίοι Daniel Hackett, Marius Grigonis, Tornike Shengelia, Johannes Voigtman και Gabriel Lundberg πήραν την απόφαση για τους δικούς τους λόγους να αφήσουν τη Ρωσία μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ήδη έχει αποχωρήσει και ο Will Clyburn μαζί με την οικογένειά του.

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως και από πλευράς Zenit St. Petersburg έχουν ήδη ανακοινωθεί αρκετές αποχωρήσεις, με τους Λιθουανούς της VTB United League γενικότερα -έπειτα από εισήγηση της Κυβέρνησης της πατρίδας τους- να φαντάζουν ως οι πρώτοι που θα κάνουν το εν λόγω δρομολόγιο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε και το ότι ήδη από το βράδυ της Κυριακής (27/2), η Κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δώσει εντολή τόσο στους Αμερικανούς παίκτες που αγωνίζονται στη Ρωσία όσο και στους απλούς πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από τη χώρα.