Σε όσα έλαβαν χώρα στην έκτακτη συγκέντρωση των μελών της EuroLeague μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη αναφέρθηκε ο Andrey Vatutin, με τον ισχυρό άνδρα της CSKA Moscow να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «η τελική απόφαση είχε παρθεί εκ των προτέρων» -μιλώντας φυσικά για το ζήτημα της τέλεσης των εντός έδρας αγώνων των ρωσικών ομάδων της διοργάνωσης μακριά από την πατρίδα τους!

Γενικότερα πάντως, ο Vatutin φάνηκε να μη μπορεί να κατανοήσει τους λόγους της εν λόγω απόφασης, με μια λύση ικανή να θρέψει τα συμφέροντα όλων να είναι μην υπάρχει, όπως σχολίασε και ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη, δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους. Είναι ξεκάθαρο πως η βασική προτεραιότητα των συλλόγων και της διοργάνωσης είναι να τελειώσει η φετινή σεζόν. Δυστυχώς, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, είχα την εντύπωση πως η τελική απόφαση για τη μεταφορά όλων των εντός έδρας αγώνων σε ουδέτερο έδαφος είχε παρθεί εκ των προτέρων. Δεν μπόρεσα να καταλάβω την ουσία για τους λόγους που η Ρωσία στερείται των αγώνων. Δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις και αποφάσεις από τις Κυβερνήσεις των χωρών ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που να απαγορεύει τα ταξίδια στη Ρωσία. Είναι παράλληλα σημαντικό να αναφέρουμε πως είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς την πορεία των γεγονότων.

Αντιλήφθηκα πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια στη Ρωσία μεταξύ των συνομιλητών μου από άλλους συλλόγους. Δυστυχώς, ούτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ούτε η Ζενίτ, ούτε η Ούνικς Καζάν μπορούν να δώσουν διαβεβαιώσεις γι’ αυτό σε απόλυτο βαθμό, είναι κάτι που υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Φυσικά, με τους αγώνες να γίνονται σε ουδέτερο έδαφος, οι ρωσικές ομάδες μπαίνουν αναπόφευκτα σε μια πολύ μειονεκτική κατάσταση, δίχως να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους χορηγούς τους. Για το πού θα γίνονται τα παιχνίδια και με ποιον τρόπο, θα ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα».