Ο Zvezdan Mitrovic συνεχίζει να προκαλεί εφιάλτες στην Villeurbanne μετά το επεισοδιακό διαζύγιο των δυο πλευρών.  Η κόντρα του Zvezdan Mitrovic με την γαλλική ομάδα καλά κρατεί, καθώς ο Μαυροβούνιος πήγε την πρώην ομάδα του στα δικαστήρια και ζητάει 1,1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την άδικη –όπως θεωρεί- απόλυσή του!

Ο Zvezdan Mitrovic είχε απολυθεί πέρσι τον Μάιο από την γαλλική ομάδα. Ο Μαυροβούνιος είχε καταγγείλει ότι η απόλυση το κοινοποιήθηκε μέσω e-mail. Ο γαλλικός ανακοίνωσε τελικά επίσημα στις 21/5 ότι ο 50χρονος κόουτς απολύθηκε από την ομάδα.

Ο σύλλογος έλεγε ότι ο Μαυροβούνιος απολύθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα. Τι είχε κάνει; Είχε δεχτεί μια τεχνική ποινή σε ένα ματς. Ανεπίσημα βέβαια, η αιτία που έκανε την διοίκηση να τον… φάει ήταν οι κάκιστες σχέσεις που είχε με παίκτες του και η κάθετη πτώση της ομάδας στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν.

Ο Zvezdan Mitrovic έγινε… μπαρούτι με την διοίκηση και δη τον πρόεδρο Tony Parker, και αποφάσισε να κινήσει γη και ουρανό για να κάνει την τέως ομάδα του να πληρώσει ακριβά το γεγονός  ότι τον έστειλε σπίτι του.

Πήγε το θέμα στο στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague για να πάρει αποζημίωση.

Μάλιστα ο ένας εκ των δικηγόρων του είχε κάνει ολομέτωπη επίθεση στην ομάδα τονίζοντας εκείνη την περίοδο: «Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ειπωθούν για τη μέθοδο, τα κίνητρα και τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς απόφασης. Δεν είναι η ώρα και ο τόπος, ωστόσο, για προφορική διαφωνία, ή ακόμα και για σχολιασμό όσων είπε ο πρόεδρος, που έπεισε μόνο τον συγγραφέα και τον κύκλο των σύμβουλών του. Αυτή η ώρα θα έρθει, αν οι δικηγόροι της Villeurbanne και εγώ δεν καταφέρουμε να διευθετήσουμε γρήγορα και φιλικά αυτή την αδικαιολόγητη κατάσταση που εξέπληξε τον πλανήτη του μπάσκετ. Το να απολύεις τον Zvezdan με αυτό που έφερε στο σύλλογο αυτούς τους 18 μήνες, επειδή ένας διαιτητής του σφύριξε για τεχνική ποινή, είναι σαν να απολύει ο Jean-Paul Rappeneau τον Gérard Depardieu στα γυρίσματα του Cyrano de Bergerac επειδή φώναξε πολύ στη διάρκεια του “tirade du nez”».

O Μαυροβούνιος δεν βρήκε το δίκιο του εκεί και σύμφωνα με δημοσίευματα έχει πάθει το θέμα στα δικαστήρια και ζητάει αποζημίωση 1,1 εκατ. ευρώ!