Δεν ήταν λίγοι αυτοί στο Ισραήλ που θεωρούσαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ένα βήμα από την απομάκρυνση μετά την 8η σερί ήττα της Maccabi στην EuroLeague. Ουδείς προπονητής, άλλωστε, έχει επιβιώσει περισσότερα παιχνίδια χωρίς νίκη στην “ομάδα του λαού”. Ο Έλληνας κόουτς τα κατάφερε. Και μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Hapoel Jerusalem με 83-78 για τη 13η αγωνιστική του ισραηλινού πρωταθλήματος αποφάσισε να μιλήσει για την κατάσταση στη Maccabi

«Θέλω να πετύχω, όλη η ομάδα θέλει να συνέλθει. Παλεύουμε μαζί. Είχαμε κακό momentum, πολλά πράγματα έγιναν στην ομάδα. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα, επειδή το πιο σημαντικό είναι το πώς παλεύουμε», τόνισε ο Σφαιρόπουλος, που ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Maccabi, Shimon Mizrahi, για τη στήριξη που του παρείχε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την στήριξή του στο πρόσωπό μου και την ομάδα. Βρίσκομαι καιρό σε αυτή την δουλειά και ξέρω τι γράφεται κι ας μην το διαβάζω. Ήμασταν σε κακή φάση, δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Όταν προετοιμάζεσαι για μία σεζόν, έχεις στιγμές που πέφτεις κάτω. Το πιο σημαντικό είναι ότι παλέψαμε ακόμα και στους αγώνες της EuroLeague που χάσαμε από λάθος αποφάσεις».

Ο Έλληνας προπονητής είπε ακόμα: «Σήμερα όλοι στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών και απέδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Maccabi. Πιστεύουμε σε αυτούς, δεν ξέχασαν να παίζουν μπάσκετ. Άλλες ομάδες θα είχαν διαλυθεί μετά από αυτά που έγιναν και τις συνεχόμενες ήττες. Εμείς όχι, μείναμε ενωμένοι».