Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, κορυφαίος στην Ευρώπη που όμως ωθεί τους πάντες να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Και το κάνει αυτό ο Ιτούδης πρώτα με τον εαυτό του. Διότι πιστεύει ότι θα πρέπει να εκτιμήσεις τα πάντα γύρω σου προκειμένου να παλέψεις ώστε να πετύχεις το στόχο σου.

 

 

Αυτή ακριβώς είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί ο Έλληνας προπονητής επέλεξε να πάει με την ΤΣΣΚΑ στα ορυχεία του Norilsk;». Η απάντηση έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες από το ότι η εταιρεία Nornickel είναι ο βασικός χορηγός (βάζει πάνω από το 70% των χρημάτων) στην ΤΣΣΚΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιτούδης σκέφτηκε να προχωρήσει σε αυτή την ομαδική δράση για τους εξής λόγους:

«Πρώτον, ώστε να καταλάβουν όλοι από πού έρχονται τα χρήματα» όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ. «Δεύτερον, ώστε να καταλάβουν όλοι υπό ποιες συνθήκες ζουν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Τρίτον, ήταν μια μοναδική εμπειρία προκειμένου να δούμε όλοι, με τα μάτια μας, που ακριβώς… στέλνονταν οι αντιφρονούντες και οι φυλακισμένοι»!

Προφανώς είναι η εικόνα της ατάκας «θα σε στείλω στη Σιβηρία»! Μάλιστα ο Δημήτρης Ιτούδης περιέγραψε ακόμα μια ανατριχιαστική εικόνα: «Πήγαμε στους τάφους των φυλακισμένων που δούλευαν στα ορυχεία καθώς επίσης στην οδοποιία και στις γραμμές του τρένου».

 

 

 

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης: «Είναι μια εμπειρία ζωής και αυτή τη δράση ήθελα να την κάνω από την πρώτη χρονιά που ήρθα στην Μόσχα. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τη μια μέρα είμαστε… χιλιάδες χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό και την επόμενη… αντίστοιχα κάτω από τη γη»

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος προπονητής; Διότι αν διαβάσετε προσεκτικά όσα λέει τότε σίγουρα θα καταλάβετε τους συμβολισμούς. Κάτι που σίγουρα το κατάλαβαν οι παίκτες. Άλλωστε είπαμε: Να εκτιμήσεις κάποια πράγματα για τη μάχη σου.

 

ΠηγήSportime