«Πύρινες» δηλώσεις κατά της EuroLeague έκανε για ακόμα μια φορά ο Hedo Turkoglu με αφορμή φυσικά τον… ιστορικό ορισμό αγώνων της Σαββατοκύριακο -και συγκεκριμένα για την επερχόμενη Κυριακή (27/2) με τους αγώνες Ερυθρός Αστέρας- Fenerbahce και CSKA Moscow- Barcelona!

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας και πάλαι ποτέ σημαντική μπασκετική φιγούρα εκπροσώπησης της χώρας στα παρκέ του ΝΒΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η EuroLeague κάνει όλο και περισσότερο κακό στο άθλημα, ενώ την ίδια στιγμή σχολίασε και τη διαθεσιμότητα των παικτών των 2 τουρκικών ομάδων, των Efes και Fener, για τα επερχόμενα ντέρμπι με την Ελλάδα.

Aναλυτικά όσα ανέφερε:

«Εύχομαι οι σύλλογοι να μπορούσαν να έχουν λόγο σε αυτό που συμβαίνει σε αυτή την διαδικασία. Πρώτη φορά βλέπω την EuroLeague να ορίζει αγώνες Σαββατοκύριακο.

Θεωρώ ότι κάθε μέρα ου περνάει η EuroLeague απαξιώνει και βλάπτει το μπάσκετ. Θέλουμε να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς σε αυτή την κόντρα. Καλούμε τους παίκτες για μόλις μερικές ημέρες. Δεν ξέρουμε αρχικά ποιος θα έρθει και ποιος όχι, ενώ δεν μπορούν να προπονηθούν. Δεν είναι σωστό για την EuroLeague να ορίζει αγώνες εν μέσω αγώνων των εθνικών ομάδων.

Δεν μπορούν καν να κάνουν την δουλειά τους πλέον στην EuroLeague. Δεν θα έπρεπε να βάζουν τις αξίες κάθε χώρας στο περιθώριο. Υπάρχει πιθανότητα αυτοί οι αγώνες να κρίνουν ποια ομάδα θα προκριθεί σε κάποιο Eurobasket ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν στην EuroLeague για την κατανόηση και που μας παραχώρησαν τους αθλητές τους. Θα αγωνιστούν χωρίς να έχουν κάνει προπόνηση με την εθνική. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, είναι σημαντικό. Θα ξαναπροσπαθήσουμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτό».