Σε μια ιδιάζουσα απόφαση προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωταθλήματος Ισραήλ αναφορικά με τη λίγκα της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν, αφού φαίνεται πως θα επιτρέπει μονάχα σε όσους μόνο έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της πανδημίας του κορονοϊού να εμφανιστούν στις αναμετρήσεις της Winner League!

Συγκεκριμένα, αν και κάθε ξένος αθλητής θα έχει το δικαίωμα να καταφτάσει στη χώρα δίχως να έχει κάνει το εν λόγω εμβόλιο, οφείλει τόσο να το κάνει τη στιγμή που θα αποβιβαστεί από το αεροπλάνο όσο και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για μια -τουλάχιστον- εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν από το ΔΣ:

«Τα νέα μέτρα κι οι οδηγίες του υπουργείου υγείας υποδεικνύουν πως ένας ξένος παίκτης που έρχεται στο Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιάσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης κι, αν δεν το κάνει, θα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία πως θα εμβολιαστεί.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να αναβάλλουμε για μια εβδομάδα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προκειμένου να δώσουμε περισσότερο χρόνο στις ομάδες για να προετοιμαστούν».

Tags:
Ισραήλ