Πριν από περίπου μία εβδομάδα σάλος προκλήθηκε στο Ισραήλ με την απόφαση της Maccabi Tel Aviv να ανακοινώσει πως σε ενδεχόμενο επανεκκίνησης του εγχώριου πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, η ομάδα θα αγωνιστεί μόνο στην δεύτερη διοργάνωση. 

Φαίνεται πως μετά από υπουργική παρέμβαση, στην Maccabi κατάλαβαν το λάθος τους και έτσι αποφάσισαν να προτείνουν πλάνο στην Winner League στο σενάριο που όντως η σεζόν συνεχιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ηπείρου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση-πρόταση αναφέρεται:

«Αυτή είναι μια λύση που επιτρέπει να γίνονται τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με αυτά της Euroleague, αν επιστρέψει στη δράση. Ελπίζουμε η διοίκηση να το αποδεχτεί. Φυσικά, θα θέλαμε να ακούσουμε κι όποια άλλη εναλλακτική υπάρξει και επιτρέψει στην Maccabi να αγωνιστεί και στις δύο διοργανώσεις. Η Maccabi έδωσε στους παίκτες της τις απαραίτητες οδηγίες, για όταν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Λάβαμε και ένα γράμμα από έναν παίκτη μας, με ερωτήσεις και ανησυχίες, σχετικά με το θέμα. Το προωθήσαμε στη λίγκα και περιμένουμε την απάντησή της».

Σύμφωνα με τον Τύπο του Ισραήλ, στο πλάνο αναφέρεται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος της Winner League μέχρι τις 2 Ιουλίου κι έπειτα να υπάρξει διακοπή τριών εβδομάδων. Σε αυτό το διάστημα η Maccabi θα παίξει στην EuroLeague, για να επιστρέψει μετά για τα playoffs του πρωταθλήματος, τα οποία θα διεξαχθούν με μορφή νοκ άουτ αγώνων.