Ο Ιωνικός δεν θα είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο FIBA Europe Cup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πάρει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Ηρακλής, ο οποίος όμως θα αρχίσει την πορεία του όχι από τους ομίλους, αλλά από την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα (26/07) τις ομάδες, που θα πάρουν μέρος στο FIBA Europe Cup της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι μεταξύ των 19 ομάδων που θα συμμετάσχουν στα Προκριματικά της διοργάνωσης, διεκδικώντας μια θέση στην κανονική περίοδο του FEC.

Οι “κυανόλευκοι” τοποθετήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της Προκριματικής φάσης μαζί με την Σπορτ Λισμπόα Μπενφίκα, τον Κεραυνό Στροβόλου και τη ρωσική Ενισέι Κράσνογιαρσκ και θα κληρωθούν αρχικά με μια εκ των Πόρτο, Χάποελ Χάιφα, Βολουντάρι και Ακαντέμικ Πλόβντιβ, οι οποίες βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ.

Οι οκτώ ομάδες, που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην επόμενη φάση, με “έπαθλο” τα τέσσερα εισιτήρια στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε γνωστές και τις 14 ομάδες που προκρίνονται απευθείας στη regular season και σ’ αυτές θα προστεθούν και όσες θα αποκλειστούν από τα Προκριματικά του Basketball Champions League. Οι 14 ομάδες είναι οι εξής (ανάμεσα τους και ο Ιωνικός): Αντβέρπ (Βέλγιο), Ρίλσκι Σπόρτιστ (Βουλγαρία), Σαραγόσα (Ισπανία), Κράιλσχαϊμ (Γερμανία), Ιωνικός, Σζολνόκι (Ουγγαρία), Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ (Ισραήλ), Ρετζιάνα (Ιταλία), Ντεν Μπος (Ολλανδία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Οραντέα (Ρουμανία), Σαράτοφ (Ρωσία), Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), Κίεβ (Ουκρανία).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα διεξαχθούν τέσσερα τουρνουά Προκριματικών από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου, στη γερμανική πόλη Φράισινγκ και αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Ιρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Χρόνιγκεν (Ολλανδία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ντνίπρο (Ουκρανία).
2ο ΓΚΡΟΥΠ: Σπορτ Λισμπόα Μπενφίκα, (Πορτογαλία), ΗΡΑΚΛΗΣ, Κεραυνός Στροβόλου (Κύπρος), Ενισέι Κράσνογιαρσκ (Ρωσία).
3ο ΓΚΡΟΥΠ: Πόρτο (Πορτογαλία), Χάποελ Χάιφα (Ισραήλ), Βολουντάρι (Ρουμανία), Ακαντέμικ Πλόβντιβ (Βουλγαρία).
4ο ΓΚΡΟΥΠ: Νατούρτεξ Σζέντεακ (Ουγγαρία), Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία) Σβανς Γκμούντεν, (Αυστρία), Παρνού Σάνταμ (Εσθονία).
5ο ΓΚΡΟΥΠ: Βιέννα (Αυστρία), KK Κουμάνοβο (Σκόπια), TFT Σκόπιε (Σκόπια)».