Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε στη στη ρωσική ιστοσελίδα «Izvestia» για την επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 Ο Ζαγκλής αναφέρθηκε στο δίλημμα που θα έχουν οι ομάδες μεταξύ Euroleague και των πρωταθλημάτων εφόσον συνεχιστεί η δράση στο μπάσκετ και τόνισε πως οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν τα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όλες οι ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον της FIBA σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και στην πρόοδο και την προβολή του μπάσκετ στις χώρες τους. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η FIBA είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία και 11 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι οι μέτοχοι του BCL. Επομένως, είμαστε σε συνεχή επαφή με αυτά τα πρωταθλήματα. Η FIBA δουλεύει στενά με τον συνεργάτη της, την ULEB. Η ULEB επιβλέπει την κατάσταση για τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οπότε, γνωρίζουμε όλες τις εξελίξεις. Για το Champions League υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο καθορίζει πόσες θέσεις δίνονται σε κάθε χώρα, με βάση τα αθλητικά κριτήρια».

Tags:
FIBA