Δύο πρώην παίκτες των αιώνιων ελληνικών αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αναμένεται να εισαχθούν στο ετήσιο Hall Of Fame του ρωσικού πρωταθλήματος, του VTB, μετά από αρκετά χρόνια και επιτυχίες στη χώρα.

Ο λόγος για τους Kyle Hines και Janis Blums!

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Hines, που έχει πανηγυρίσει 2 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε 2 χρόνια παρουσίας στον Πειραιά, μετρώντας 9.5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 περίπου τάπα, βρισκόταν στη Ρωσία από το 2013 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, φορώντας τη φανέλα της CSKA Moscow.

Με τη «ρώσικη αρκούδα» αγωνίστηκε σε περισσότερα από 600 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, και κατέκτησε 2 EuroLeague αλλά και 6 εθνικά πρωταθλήματα.

Αναφορικά με τον Blums, αυτός είχε περάσει από την Ελλάδα τη σεζόν 2014-2015, ένα χρόνο μετά δηλαδή από την αποχώρηση του Hines από τον Ολυμπιακό, και είχε αριθμήσει 4 πόντους με 42% από το τρίποντο σε 27 παιχνίδια στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό.

Στη VTB έχει περάσει αρκετά χρόνια της καριέρας του, περίπου 6 σεζόν, και έχει κατορθώσει μάλιστα και ένας εκ των All Stars το 2017, όντας παίκτης της VEF Riga.