Πριν μερικές μέρες, ο Nando De Colo είχε ενημερώσει όλον τον κόσμο για την απόφασή του να μη λάβει μέρος στο Eurobasket 2022, γιατί θεώρησε πως χρειάζεται αρκετό χρόνο ξεκούρασης, λόγω και του ότι αναρρώνει από τραυματισμό, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής του το 2023 και το 2024.

 

Λίγες μέρες μετά, πήρε τη «σκυτάλη» ο Nicolas Batum. Ο 33χρονος φόργουορντ ξεκαθάρισε πως ούτε αυτός θα συμμετάσχει με τους «Tricolore» στο ερχόμενο Eurobasket, αφού θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του.

Σε αυτό, μάλιστα, έπαιξε μεγάλο ρόλο η κόρη του, η οποία γεννήθηκε τον Ιανουάριου του 2021 και δεν έχει περάσει πολύ χρόνο μαζί της. Όπως είπε και ο ίδιος: «Αυτό το κάνω επειδή η κόρη μου γεννήθηκε τον περασμένο Γενάρη και μέσα σε 15 μήνες δεν έχω περάσει σχεδόν καθόλου χρόνο μαζί της. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτόν τον χρόνο».

 

Πλέον, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Vincent Collet, έχει έναν ακόμη «πονοκέφαλο», αλλά το θετικό είναι ότι η Γαλλία διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους παίκτες όπου μπορούν να αναπληρώσουν «κενό» που δημιουργεί ο Batum, αλλά και ο De Colo. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι βέβαια, αφού και οι δύο Γάλλοι «σταρ» διαθέτουν τεράστια εμπειρία, η οποία είναι δύσκολο να αναπληρωθεί.