Έχοντας τους Dabio και Dieng σε μεγάλη βραδιά, η Σενεγάλη κατάφερε να επικρατήσει χθες (27/8) του Νότιου Σουδάν με 104-75, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη 100αρα στο AfroBasket 2021 και αρπάζοντας ένα πολυπόθητο εισιτήριο για τη φάση των 8 και τα δεύτερα knock outs μετά από αυτά των 16, όπου δεν θα αγωνιστεί τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι δύο κορυφαίοι της παίκτες πέτυχαν χθες αθροιστικά 39 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τον αναπληρωματικό center των Atlanta Hawks να μετράει 17 πόντους και 7 “σκουπίδια”.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, τα πολύ καλά επίπεδα ευστοχίας των δύο αντιπάλων από μακρινή απόσταση (40% το Νότιο Σουδάν, 38% η Σενεγάλη) σε πάμπολλες μάλιστα προσπάθειες (38- 45), σε μια πιο παγκόσμια χροιά στο αφρικανικό μπάσκετ που φημίζεται για την κυριαρχία στο ζωγραφιστό, ενώ ταυτόχρονα μόλις 13 καλάθια από τα εν γένει 65 προήλθαν δίχως ασίστ!

Από την άλλη μεριά, για τους ηττημένους, που θα δώσουν ένα μεγάλο τελικό πρόκρισης στους 16 αύριο κόντρα στην Ουγκάντα, ξεχώρισαν οι Abwok και Kuany με 17 πόντους έκαστος αλλά και 12 ριμπάουντ αθροιστικά.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.