Ένας θρυλικός καλαθοσφαιριστής, που αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Jugoplastika και πέρασε και από τα ελληνικά παρκέ με την φανέλα του Άρη, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας.

Ο Goran Sobin απεβίωσε χθες βράδυ και σε ηλικία 59 ετών, καθότι υπέστη καρδιακή προσβολή και έτσι το μπάσκετ είναι φτωχότερο από σήμερα.

Ο Κροάτης διεθνής αγωνίστηκε ακόμα σε Cibona, Split και Taugres, αλλά με την ομάδα…αστέρων της Jugoplastika ήταν εξέχον μέλος και από εκεί τον θυμούνται οι πιο παλιοί και αξίζουν να μάθουν τα κατορθώματα του οι νεότεροι.

Κατέκτησε 2 ευρωπαϊκούς τίτλους και ξεχώρισε με την απόδοση του στο Final 4 της σεζόν 1988/1989, αλλά και της μεθεπόμενης σεζόν, κάνοντας τρομερά πράγματα με τους «κίτρινους», αγωνιζόμενος μαζί τους σε τρεις τελικούς στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Euroleague).

Όταν σταμάτησε να αγωνίζεται και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση δεν έμεινε στο μπάσκετ, αλλά παρακολουθούσε ανελλιπώς τον γιο του, Γιόσιπ, που φοράει τα χρώματα της Split.

O Sobin εμφανίστηκε εκ νέου στο προσκήνιο της κοινής γνώμης, πριν από 5 χρόνια, όταν ο Drvenik Veli του επιτέθηκε. Επίσης είχε τραυματιστεί τότε από τρεις άνδρες και μάλιστα σοβαρά, όταν ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους, ελέω παράνομης ενοικίασης σκαφών.