Στις 14 Ιουνίου 2021, η παγκόσμια μπασκετική κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη με ένα αρκετά πρωτοφανές περιστατικό, με τον Πρόεδρο της FIBA, Hamane Niangνα κατηγορείται για υπόθαλψη σε αρκετά περιστατικά βιασμού νεαρών αθλητριών κατά τη 12ετή του θητεία στην Ομοσπονδία του Μάλι!

Αμέσως, ο ίδιος καθαιρέθηκε από τη θέση του -την οποία είχε κερδίσει το 2019- με την ίδια την παγκόσμια Ομοσπονδία να εκκινεί σειρά ερευνών για να διαπιστώσει το πραγματικό μέγεθος των κατηγοριών και φυσικά την αλήθεια της φύσης τους.

Σήμερα, 3 μήνες μετά την είδηση που τον απέσυρε από τη θέση του, ο Νiang αθωώθηκε πανηγυρικά, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ικανό να αποδείξει την ενοχή του, με τον 69χρονο πρόεδρο να επιστρέφει στον ρόλο του στη FIBA μετά από αυτό το πολύμηνο συμβάν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η θητεία του επρόκειτο να σταματήσει το 2023, με τον ίδιο να μπορεί πλέον να την εκτίσει μακριά από φήμες και λανθασμένες κατηγορίες.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε μετά την αθώωσή του:

«Η έρευνα που διεξήχθη είναι υπέρτατης σημασίας και θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική και άνευ όρων υποστήριξή μου στα θύματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να διώκονται από τη FIBA μέσω των ανεξάρτητων διαδικασιών.

Δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή για τη ακεραιότητα, επιβεβαίωσε την αθωότητά μου, θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου στη FIBA».

Tags:
FIBA