Την απόφαση της Barcelona να μη συμμετάσχει εν τέλει στη μεταξύ τους μονομαχία το απόγευμα της Παρασκευής (25/2) σχολίασε με επίσημη ανακοίνωσή της η Zenit St. Petersburg, η οποία ανέφερε πως «το μπάσκετ πρέπει να διαχωρίζεται από την πολιτική»!

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα (24/2), οι Καταλανοί είχαν ανακοινώσει πως δεν είναι πρόθυμοι να βρεθούν στη Ρωσία για τα ματς τους τόσο με την αρμάδα του Xavi Pascual όσο και με την CSKA Moscow προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία μετά και τη σημερινή εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στα εδάφη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς το παρόν, η ομάδα μπάσκετ της Zenit ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον αγώνα Euroleague με την Μπαρτσελόνα σύμφωνα με το πλάνο που είχε εγκριθεί προηγουμένως. Σεβόμαστε οποιαδήποτε απόφαση των αντιπάλων μας, αλλά πιστεύουμε ότι το μπάσκετ πρέπει να απέχει από την πολιτική. Ο σύλλογος μας και οι οπαδοί μας ανυπομονούσαν για αυτό το παιχνίδι εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι τιμή μας να φιλοξενούμε την Barcelona. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν»