Στο προ εβδομάδων περιστατικό περιορισμού του αρχισκόρερ της CSKA Moscow, Mike James, αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης της, Andrey Vatutin, τονίζοντας πως δε διαδραματίστηκε κάτι το μεμπτό με τον Αμερικάνο guard.

 Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Είχαμε μια συζήτηση με τον Mike όταν τον υπογράψαμε. Χρησιμοποίησα την αμερικανική έκφραση «η φήμη σου προηγείται» για να πω, «Mike, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οπότε η φήμη σου εδώ είναι μόνο θετική. Ο Mike δεν είναι εύκολος χαρακτήρας.

Δεν υπήρχε ιδιαίτερο περιστατικό. Κάθε ομάδα αποτελείται από φιλόδοξους επαγγελματίες. Κάθε παίκτης έχει τη δική του γνώμη. Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Δεν δημοσιεύσαμε επίσημη δήλωση. Ζήσαμε μια σκληρή ήττα από τον Khimki και μετά ξεκινήσαμε ένα νικηφόρο σερί.

Το ότι ο Mike επέστρεψε αφού έχασε ένα παιχνίδι κερδίζοντας το βραβείο MVP της EuroLeague και παίζοντας πολύ καλά στην Perm ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Χρειαζόμαστε πάντα το καλύτερο από κάθε είδους συνθήκη που επικρατείστο σύλλογο. Απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για μια ομάδα να αποδώσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία βελτίωσης.

Καταλαβαίνω ότι ο Mike παραμελήθηκε και εμφανίστηκαν διάφορες φήμες σχετικά με την καταγγελία ενός συμβολαίου ή την αναχώρηση του Ιτούδη ή ότι ηCSKA διέρχεται από μια κρίση. Ωστόσο, η νίκη μας είναι η απάντησή μας».