Ο τεχνικός της Barcelona, Svetislav Pešić, μίλησε για τις πιθανότητες να επιστρέψουν οι ομάδες στα παρκέ για το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, την Euroleague, αλλά και για τον Malcolm Delaney.

Εν μέσω πανδημίας, ακόμη, οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει στην Ισπανία, με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν ένα ρυθμό για επιστροφή στη κανονικότητα.

Ο προπονητής της Barcelona, Svetislav Pešić, μίλησε στη «Novosti.rs» για αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα.

Όσον αφορά την Euroleague, τόνισε χαρακτηριστικά, «Πιστεύω πως ούτε η ίδια η Euroleague ξέρει ακόμη τι θα κάνει. Δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της, όλα εξαρτώνται από πολιτικές αποφάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης.

Αυτή την στιγμή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αναλύσεις και εικασίες, η απόφαση δεδομένα δεν θα είναι εύκολη. Εμείς προετοιμαζόμαστε με τη λογική ότι θα παίξουμε, θέλουμε να συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε στην πρώτη θέση στη Liga Endesa και σε καλή κατάταξη στην Euroleague».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή στη δράση, είπε «Αυτή την στιγμή, κανείς δεν έχει απάντηση. Το θέμα είναι τα συμβόλαια που λήγουν φέτος. Πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες. Μετά, οι σύλλογοι θα πρέπει να δουν αν είναι έτοιμοι για να παίξουν.

Δεν ξέρω αν οι άλλες ομάδες έχουν επικοινωνία με τους παίκτες τους, θεωρώ πως όλοι περιμένουν τη 24η Μαΐου».

Για τον Malcolm Delaney, υπογράμμισε, «Δεν εμφανίστηκε, αλλά ο ατζέντης του ζήτησε να επεκταθεί το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο (υπήρχε +1 στη συμφωνία των δύο πλευρών).

Έχουμε ακόμη τέσσερις παίκτες τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, αλλά είναι εδώ και προπονούνται. Του ζητήσαμε να γυρίσει και να ενσωματωθεί με την ομάδα. Αν δεν γίνονταν αγώνες, θα έφευγε πάλι για τις ΗΠΑ. Αρνήθηκε, εξηγώντας πως ο ατζέντης του ζήτησε πρώτα να επεκταθεί το συμβόλαιό του».