Ο forward της Zalgiris Kaunas, Nigel Hayes, μίλησε και αναφέρθηκε στην σχέση του με τον coach Saras, στο κλίμα της ομάδας αλλά και το τί τον βοήθησε ώστε να βελτιώσει το παιχνίδι του.

Ο Αμερικανός forward της Zalgiris, Nigel Hayes, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα αλλά και τη συνεργασία που είχε με τον τεχνικό της Λιθουανικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά στο «15min.lt» τόνισε πως, «Πριν έρθω εδω, όλοι μου μιλούσαν για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Saras και πόσο καλύτερος παίκτης θα γίνω παίζοντας για εκείνον. Είχα άγχος όμως όταν μου έλεγαν πόσο τρελός είναι κι όλοι το επαναλάμβαναν.

Τελικά, άλλαξε την αντίληψή μου για το μπάσκετ, είναι ένας από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Είναι απίστευτο ότι μπορεί να σε βρίσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες.

Με τη βοήθειά του, και ολόκληρου του staff, έμαθα πώς να επιτίθεμαι, πώς να αντιδρώ σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ποτέ μέχρι τώρα δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίζω την αδυναμία στην άμυνα του αντιπάλου και ο προπονητής να ξέρει πώς ακριβώς πρέπει να χτυπήσουμε.

Με τον Saras, τα κατάλαβα όλα αυτά, πλέον βλέπω τους αγώνες με τα μάτια ενός προπονητή. Πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο».