Έστω και την τελευταία ώρα η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Zalgiris αναβλήθηκε. Η EuroLeague θα χρειαστεί να επαναπρογραμματίσει την αναμέτρηση κάποια στιγμή τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο και η “πράσινη” ΚΑΕ θα υποχρεωθεί να πληρώσει τα έξοδα του ταξιδιού της λιθουανικής ομάδας. Στη Zalgiris, πάντως, δεν ρίχνουν την ευθύνη στους “πράσινους”, κι ας έμαθαν τα νέα μισή ώρα πριν αναχωρήσουν για το ΟΑΚΑ…

«Είναι άσχημη κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν υποχρεωμένος, αλλά έκανε νέα, προληπτικά τεστ. Κάποιοι παίκτες δεν αισθάνθηκαν καλά και μετά ήρθαν και τα θετικά τεστ τους. Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο έξι διαθέσιμους υγιείς παίκτες. Γι’ αυτό και ο αγώνας αναβλήθηκε», τόνισε ο Paulius Motiejunas.

«Τα μάθαμε όλα μισή ώρα πριν φύγουμε για το παιχνίδι. Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα γίνει, μόνο ο Παναθηναϊκός μας είχε ενημερώσει. Η EuroLeague δεν είχε λάβει τα έγγραφα. Όταν έπρεπε να πάμε στο πούλμαν, μας ενημέρωσαν για την αναβολή», συνέχισε ο general manager της Zalgiris, που είπε για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος μαστίζεται επίσης από πολλά κρούσματα κορονοϊού:

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακόμα, μιλάμε με την EuroLeague. Τους ζητάμε να μας πληροφορήσουν. Ο Ολυμπιακός λέει πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί αυτό και από τη διοργανώτρια αρχή. Πιστεύω πως θα ξέρουμε την κατάσταση στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας».