Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο και θα φανεί οριστικά το αν η φετινή σεζόν της Euroleague θα συνεχιστεί ή αν θα μπει οριστικό «λουκέτο»  στην διοργάνωση.

Ο Jordi Bertomeu και η διοίκηση της Euroleague συγκάλεσαν έκτακτη ΓΣ για την Δευτέρα 25/5 κι εκεί θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση για την επανεκκίνηση της σεζόν ή το «τέλος» της.

Η ημερομηνία δεν αποτελεί είδηση βέβαια. Στις 23/4 η Euroleague είχε ανακοινώσει το σχέδιο της για την επανέναρξη της διοργάνωσης από 4 έως 26 Ιουλίου με όλα τα ματς να γίνονται σε μια πόλη και με την τελική φάση να διεξάγεται με Final-8 (αν βέβαια, θα το επέτρεπαν οι συνθήκες). 

Τότε είχε ξεκαθαριστεί ότι η 24η Μαΐου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν ή θα τερματιστούν οριστικά οι διοργανώσεις της Euroleague και του EuroCup.

Σιγή ιχθύος και φωνές για ανέφικτο και απάνθρωπο πλάνο

Η Euroleague έχει κρατήσει από την στιγμή εκείνη και ως τώρα επτασφράγιστο μυστικό τις σκέψεις της για την συνέχιση ή όχι της σεζόν. Μια μεγάλη μερίδα ομάδων (και φυσικά και παικτών) δεν δείχνουν να συμφωνούν με το σενάριο επανέναρξης, διότι θεωρούν ανέφικτο να γίνει τελικά αυτός ο μίνι Μαραθώνιος σε μια πόλη και σε τόσο μικρό διάστημα.

Και μεταξύ μας δεν έχουν άδικο, διότι το πλάνο αυτό είναι και απάνθρωπο γα τους παίκτες και τις ομάδες και δεν δείχνει να μπορεί να γίνει πράξη.

Πολλοί επίσης λένε ότι δύσκολα θα υλοποιηθεί και έστω και την τελευταία ώρα θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποφασιστεί η μη συνέχιση της χρονιάς.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμα εικασίες και όλα θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή την Δευτέρα 25/5.

Tags:
Euroleague