Η Euroleague μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα (θα το ανακοινώσει στις 25/5) αν θα συνεχιστεί η φετινή σεζόν ή αν θα μπει οριστικό λουκέτο στην διοργάνωση,. Κάποια σερβικά δημοσιεύματα όμως, λένε ότι η διοργανώτρια αρχή της Euroleague σκέφτεται ήδη πλάνα για τη νέα χρονιά και μια απ’ αυτές τις σκέψεις μιλάει για ένα νέο format που περιλαμβάνει αύξηση των ομάδων και την δημιουργία 2 ομίλων.

H σερβική ιστοσελίδα «nova.rs» ανέφερε ότι μια από τις σκέψεις που κάνει η διοργανώτρια αρχή είναι να διεξαχθεί η νέα Euroleague της σεζόν 2020-21 με 20 ή 24 ομάδες, οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε δυο ομίλους.

Βέβαια, το πώς γίνεται η φετινή σεζόν να είναι στο αέρα ακόμα και όλα να δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί και την ίδια στιγμή η Euroleague να ετοιμάζει γιγάντωμα της διοργάνωσης είναι ένα σοβαρό ερώτημα.

Η αύξηση των ομάδων, βέβαια πάντα ήταν στα πλάνα του Jordi Bertomeu.

Από την άλλη, όμως, το θέμα είναι το προϊόν να είναι ελκυστικό.

Με το οικονομικό τσουνάμι που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, να έχει σαρώσει τα πάντα και τις ομάδες να ετοιμάζονται να κάνουν μεγάλες μειώσεις στα μπάτζετ της νέας σεζόν, το προϊόν της νέας Euroleague σίγουρα δεν θα είναι τόσο ελκυστικό όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη οι ισχυροί σύλλογοι θα βρουν τρόπους να έχουν σημαντικά μπάτζετ. Για παράδειγμα η Real και η Barcelona έχουν πίσω τους τα κολοσσιαία ποδοσφαιρικά τμήματά τους και έτσι τα μπάτζετ τους θα παραμείνουν μεγάλα παρά τις μειώσεις.

Η ψαλίδα θα ανοίξει κι άλλο

Αντίθετα οι άλλες ομάδες που ήταν ούτως ή άλλως… πίσω από τους πανίσχυρους συλλόγους θα πάνε ακόμα πιο πίσω και φυσικά  η ψαλίδα θα ανοίξει κι άλλο και η Euroleague θα παραμείνει μια διοργάνωση δυο ταχυτήτων.

Σε μια τέτοια διοργάνωση λοιπόν, είτε βάλεις 20 είτε 24 είτε 124 ομάδες τίποτα δεν θα αλλάξει στο επίπεδο των γκρουπ δυναμικότητας

 

 

 

Tags:
Euroleague