Όπως αναμενόταν, το Βελιγράδι θα φιλοξενήσει το φετινό Final Four της EuroLeague, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης και μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 19-21 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης (και για πρώτη μετά το 2004) ο τελικός θα γίνει Σάββατο και όχι Κυριακή. Όλα αυτά πήραν και επίσημη μορφή σήμερα (4/3), καθώς ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες από την EuroLeague.

Η πρωτεύουσα της Σερβίας διοργάνωσε για τελευταία φορά το Final Four το 2018, όταν η Real νίκησε στον τελικό τη Fenerbahce. «Έπειτα από πολλή συζήτηση λάβαμε αυτή που θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τους οπαδούς και τους παίκτες μας. Κύριος στόχος μας είναι να σεβαστούμε την ακεραιότητα του ανταγωνισμού και να μειώσουμε την αβεβαιότητα για όλους τους μετόχους μας», δήλωσε σχετικά ο Jordi Bertomeu.

«Ακόμα κι αν κατανοούμε τα μέτρα που εγκρίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση, ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του COVID-19, δεν μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη συμμετοχή των παικτών μας στο Final Four», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague Basketball.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 19 Μαΐου

19:00 Πρώτος ημιτελικός
22:00 Δεύτερος ημιτελικός

Σάββατο 21 Μαΐου

17:00 Αγώνας 3ης θέσης
20:00 Τελικός