Μπορεί η έδρα να παίζει πάντοτε το δικό της ρόλο σε μια αναμέτρηση και να ωθεί τη γηπεδούχο ομάδα στη νίκη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στο απόλυτο ντέρμπι της σημερινής ημέρας στην EuroLeague, το Efes Anadolu- CSKA Moscow, με τους Ρώσους να έχουν κάνει… σπίτι τους το Sinan Erdem Sports Hall της Πόλης!

Συγκεκριμένα, η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει πετύχει συνολικά 8 διπλά σε 12 αναμετρήσεις στην Τουρκία (67% επιτυχία), ενώ μάλιστα μέχρι και τον περσινό της διασυρμό με 70- 100, μετρούσε 5 διαδοχικές επιτυχίες από το 2015 μέχρι και το 2019.

Σε αυτό το διάστημα λοιπόν, η «ρωσική αρκούδα» σκόραρε 86 πόντους ανά βραδιά ενώ δεχόταν 79, με την πλέον τρανή της αποτελεσματικότητα να λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε συνθλίψει με 98- 80 τους γηπεδούχους χάρις σε 65 κοινούς πόντους των Clyburn, De Colo, Rodriguez και Hunter, που βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα.

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η τελευταία νίκη πριν την περσινή των Τούρκων έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου 2013, όταν, αν και βρίσκονταν πίσω στη μεγαλύτερη ροή του ματς, κατόρθωσαν εν τέλει να επικρατήσουν με 63-60 χάρις σε ένα ικανό σερί στα τελευταία λεπτά 7-2.