Την προηγούμενη εβδομάδα ο Crvena Zvezda αγωνίστηκε στο Κάουνας κόντρα στην Zalgiris, με τους παίκτες των Σέρβων να μην κρατούν το αντιπολεμικό πανό, μία κίνηση που είθισται να κάνουν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην συγκεκριμένη έδρα έπειτα από την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας κι Ουκρανίας. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό αυτή η άρνηση των “ερυθρολεύκων” έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις από το φίλαθλο κοινό, ωστόσο όπως δήλωσε σε σερβικό μέσο ο πρόεδρος της ομάδας Nevojsa Covic δεν μετανιώνει γι’ αυτήν την απόφαση

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “TV Prva”

«Πέντε μέρες πριν από το παιχνίδι στο Κάουνας και γνωρίζοντας τις ενέργειες της Ζάλγκιρις από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενημερώσαμε την Euroleague ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να κρατήσουμε ένα πανό όπου το χρώμα είναι ουδέτερο, περνώντας ένα ευγενές μήνυμα. Αλλά σε αυτή την αντιρωσική υστερία, γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήταν τα χρώματα της Ουκρανίας, θα κρατούσαμε το πανό.

Τρεις μέρες πριν από το ματς, επικοινωνήσαμε με τη Ζάλγκιρις και τους ζητήσαμε το πανό να είναι ουδέτερο. Δεν συμφώνησαν με αυτό. Μας απάντησαν το εξής: Αν δεν θέλετε να κρατήσετε έναν πανό όπου προφανώς παίρνετε θέση σε μια πλευρά, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για καμένες σημαίες της Σερβίας σε εκείνο το ματς. Δεν υπήρχε σημαία του ΝΑΤΟ στο πρώτο ημίχρονο. Όλα έγιναν για να μας προβοκάρουν. Το ματς τελείωσε όπως τελείωσε, χάσαμε και μετά το τέλος, η Euroleague άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό.

Τι θα γίνει αν υποχρεώσουμε κι εμείς κάποιον να κρατάει πανό “Το Κόσοβο είναι Σερβία”; Θα είχαμε αυτό το δικαίωμα; Δεν θα κάνουμε πολιτική. Δεν ντρέπομαι για την απόφασή μας στο Κάουνας».