Ο κόουτς του Μαυροβουνίου και πρώην προπονητής της Villeurbanne στην γραπτή του δήλωση (μαζί με τον δικηγόρο του), στην «L’ Equipe», εμφανίστηκε αρκετά “πληγωμένος” με την συμπεριφορά της Γαλλικής ομάδας και του Tony Parker (ιδιοκτήτη της), προς το πρόσωπο του.

Στην δήλωση αναφέρεται πως: «Ο Mitrovic δοκιμάστηκε πολύ από τις φήμες του τελευταίου καιρού ότι η Villeurbanne ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Δίνει βάση στην απόλυσή του και δεν θα σχολιάσει τον επίλογο που μόλις μπήκε σε αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του. Από την στιγμή που δεν θα μπορεί να το κάνει με την φωνή του, πριν από ένα αόριστο διάστημα, ο Zvezdan θέλει να ευχαριστήσει, από το Μαυροβούνιο, τους φιλάθλους της ASVEL, που τον υποδέχθηκαν θερμά στο “Astroballe”, όπως και όλους στο σύλλογο, που τον βοήθησαν και τον υποστήριζαν καθημερινά».

Στην συνέχεια ο 50χρόνος κόουτς ευχαρίστησε τους παίκτες, το επιτελείο του, και τον κόσμο που τον στήριξε στα social media θεωρώντας κάτι παραπάνω από άδικη την απόφαση απομάκρυνσης του.

Στην συνέχεια η δήλωση γίνεται ακόμα πιο “καυστική” με τον δικηγόρο του να “βάζει” το χεράκι του: «Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ειπωθούν για τη μέθοδο, τα κίνητρα και τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς απόφασης. Δεν είναι η ώρα και ο τόπος, ωστόσο, για προφορική διαφωνία, ή ακόμα και για σχολιασμό όσων είπε ο πρόεδρος, που έπεισε μόνο τον συγγραφέα και τον κύκλο των σύμβουλών του. Αυτή η ώρα θα έρθει, αν οι δικηγόροι της Villeurbanne και εγώ δεν καταφέρουμε να διευθετήσουμε γρήγορα και φιλικά αυτή την αδικαιολόγητη κατάσταση που εξέπληξε τον πλανήτη του μπάσκετ. Το να απολύεις τον Zvezdan με αυτό που έφερε στο σύλλογο αυτούς τους 18 μήνες, επειδή ένας διαιτητής του σφύριξε για τεχνική ποινή, είναι σαν να απολύει ο Jean-Paul Rappeneau τον Gérard Depardieu στα γυρίσματα του Cyrano de Bergerac επειδή φώναξε πολύ στη διάρκεια του “tirade du nez”».