Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γαλλικής Equipe, ο προπονητής της Villeurbanne Zvezdan Mitrović αποτελεί πλέον παρελθόν από το σύλλογο και μάλιστα αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω mail. Η αιτία φαίνεται να είναι ένα σοβαρό παράπτωμα.

Ο 55χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός ανέλαβε πριν από 2 χρόνια την γαλλική ομάδα και με αυτή κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα στη Γαλλία και φέτος αγωνίστηκε στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Euroleague.

Φέτος, τα προβλήματα ήταν αρκετά στην Villeurbanne με τον Mitrovic να μην διαθέτει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με ορισμένους παίκτες του, όπως είναι ο Edwin Jackson, που αποχώρησε μέσα στη σεζόν για την Ισπανική Estudiantes.

Eπίσης, η πορεία της ομάδας του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό της Euroleague, καθώς βρέθηκε μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ρεκόρ 10-18 και βρισκόμενη μακριά από το “όνειρο” της οχτάδας και τη συμμετοχή της στα Playoffs, παρά τη θετική της αρχή στη διοργάνωση. Στο γαλλικό πρωτάθλημα βρέθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 21-4 σε ισοβαθμία με την πρωτοπόρο Monaco.