Ο Κώστας Παπανικολάου έβγαλε το καπέλο στην ομάδα του μετά την τεράστια νίκη (96-88) επί της Barcelona μέσα στην Βαρκελώνη και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έδειξε τον χαρακτήρα και την ποιότητά του.

Αναλυτικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε μετά το ματς στην κάμερα της NOVA:

Για την σημασία της νίκης και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα: «Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια απ τις πιο φορμαρισμένες ομάδες. Δείξαμε χαρακτήρα σε σημεία που μείωσαν στο παιχνίδι και όταν ισοφάρισε η Μπαρτσελόνα. Βοήθησαν και τα μεγάλα σουτ που βάλαμε. Δεν μειώνει την προσπάθεια και την ποιότητα των παιδιών στο παρκέ αλλά και τη συνολική εικόνα της ομάδας».

Για τα κλειδιά του ματς και το πόσο καλά διαβασμένη ήταν η ομάδα: «Το επίπεδο συγκέντρωσης ήταν πολύ υψηλό. Είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο και το εκτελέσαμε με πολύ μικρά λάθη σε σημεία του αγώνα. Σε γενικές γραμμές κάναμε εξαιρετική δουλειά στην προσήλωση και στο πώς συμπεριφερθήκαμε στις καταστάσεις μέσα στον αγώνα.

Σε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευτήκαμε την πίεση και με τους ψηλούς μας τελειώναμε τις φάσεις. Είχαμε αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και αυτό δείχνει την προσήλωση που είχαν τα παιδιά και την ποιότητα που μπορεί να βγάλει ο κάθε παίκτης στο παρκέ.

Είναι πολύ δύσκολο, πόσω μάλλον όταν έχεις την αντίπαλη άμυνα προσαρμοσμένη πάνω σου. Κάθε φορά που ο Κώστας είχε τη μπάλα όλος ο πάγκος φώναζε. Αυτό δείχνει το επίπεδο του Κώστα και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Και ο Jean-Charles έκανε αθόρυβη δουλειά και ο Jenkins και ο Harrison και ο Sasha (σ.σ.: Vezenkov)  ήταν καλός στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Όλο το παιχνίδι ήταν μια μάχη και τέτοια παιχνίδια μόνο έτσι μπορείς να τα κερδίσεις και αυτό κάναμε σήμερα».

Για την δική τουη απόδοση: «Αφήνω απλά το ένστικτο να με οδηγεί. Πάντα το έκανα και αν έχει βγει παραπάνω φέτος συνέβη. Αυτό που έχει σημασία και μετράει είναι το τι γράφει στο τέλος το ταμπλό. Αν η ομάδα κέρδισε είναι όλα όμορφα. Αν χάνει είναι όλα άσχημα. Προτιμώ να βλέπω το σκορ υπέρ μας και να έχω δώσει ό,τι έχω. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια».