Η «έχθρα» τους είναι και γνωστή και αιώνια. Ακόμα και στο τάβλι να τους βάλεις να παίξουν θα βρουν χίλιους λόγους για να διαφωνήσουν και να γίνουν από… δυο χωριά. Τους χωρίζουν σχεδόν τα πάντα. Υπάρχει και κάτι, στο οποίο οι «αιώνιοι αντίπαλοι» βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Ο λόγος για την συνέχιση ή όχι της Euroleague. Εκεί δείχνουν οι σκέψεις τους να είναι ίδιες και να υπάρχει μεταξύ τους μια άτυπη «σύμπλευση».

Ο Jordi Bertomeu ενημέρωσε τις ομάδες μετόχους ότι την Δευτέρα 25 Μαΐου θα γίνει σύσκεψη με μοναδικό θέμα την συνέχιση ή όχι της φετινής σεζόν.

Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι έχοντας σχεδόν τις ίδιες απόψεις για το όλο θέμα.

Οι σκέψεις του Ολυμπιακού.

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να ξεκαθαρίσουν ποια στάση θα τηρήσουν τη Δευτέρα. Αυτό δεν το κάνουν γιατί θέλουν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους.

Η ομάδα θέλει να δει ποιες θα είναι οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι και εκεί θα πάρει την οριστική της απόφαση. Από την άλλη, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι το όλο εγχείρημα της επανέναρξης δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη.

Τι σκέφτονται οι «πράσινοι»

Ούτε ο Παναθηναϊκός έχει δημοσιοποιήσει την στάση του. Για τους ίδιους λόγους με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν μια πλήρη εικόνα, αα ακούσουν τις προτάσεις και τότε θα αποφασίσουν.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» σκέφτεται τα ίδια με τον Ολυμπιακό για το θέμα του αν είναι εφικτή η συνέχιση της σεζόν και θεωρεί κι αυτό ότι το όλο πλάνο δεν μπορεί εύκολα να γίνει πράξη.

Οι σκέψεις τους δείχνουν ότι οι δυο ομάδες συμπλέουν. Αμφότερες θωρούν ότι το πλάνο της επανέναρξης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθεί. Μα είναι κι άλλες σκέψεις που τους κάνουν να συμφωνούν

Πλάνο «απάνθρωπο» και δύσκολα πραγματοποιήσιμο

Το πλάνο της επανέναρξης (αν αποφασιστεί τελικά να συνεχιστεί η σεζόν) που έχει φτιάξει ο Bertomeu, θέλει όλα τα ματς (δηλαδή αυτά που απομένουν για την κανονική περίοδο συν η τελική φάση που η πρόταση Bertomeu είναι να γίνει με Final-8) να διεξαχθούν από 4 έως 26 Ιουλίου σε μια πόλη.

Αυτό μοιάζει… απάνθρωπο. Πώς να μαζέψεις όλες τις ομάδες σε μια πόλη; Πώς να τις βάλεις να παίζουν συνέχεια; Πώς να πείσεις τους παίκτες ότι πρέπει να παίζουν ακατάπαυστα με τον φόβο του τραυματισμού να πλανιέται πάνω από το κεφάλι τους;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δείχνουν να μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις και στο κομμάτι αυτό.

Θα επιστρέψουν στην Ευρώπη όλοι οι ξένοι;

Οι περισσότεροι από τους ξένους των συλλόγων της Euroleague είναι Αμερικανοί και είναι στις ΗΠΑ. Αν λοιπόν, υποθέσουμε ότι η Euroleague επαναρχίσει, θα πρέπει να ειδοποιηθούν να γυρίσουν άμεσα πίσω στην Ευρώπη. Κι εδώ γεννιέται το μεγάλο ερώτημα; Θα γυρίσουν όλοι πίσω;

Πολλοί Αμερικανοί ήδη εκφράζουν την διαφωνία τους για την επιστροφή και τη συνέχιση της σεζόν. Φοβούνται τον κορονοϊό και δεν είναι κάτι παράδοξο αυτό.

Το τεράστιο οικονομικό κόστος

Το οικονομικό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, αφού το οικονομικό τσουνάμι που προκάλεσε ο κορονοϊός έχει παρασύρει τα ταμεία των συλλόγων. Αν η σεζόν δεν συνεχιστεί οι ομάδες θα γλιτώσουν ένα σημαντικό κομμάτι των συμβολαίων των παικτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα μπορέσουν κάτι να… σώσουν.

Αν συνεχιστεί οι ομάδες θα γλιτώσουν μόνο το κομμάτι που έχει συμφωνηθεί (25%). Επίσης θα πάρουν κάποια χρήματα από τους χορηγούς της διοργάνωσης και τα τηλεοπτικά. Είναι γνωστό όμως, ότι τα έσοδα αυτά είναι μια τρύπα στο νερό..

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΩΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΣΕΦ