Οι δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν τεράστια επιβολή φυσικά σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και την αθλητική της σκοπιά, με τη Barcelona να αρνείται την τελευταία στιγμή να ταξιδέψει στη Ρωσία για τον αγώνα με την Zenit St. Petersburg!

Oυσιαστικά, αν και ο σύλλογος της Καταλονίας είχε αρχικά πάρει την απόφαση να βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη -παρά την αντίδραση παικτών του όπως ο Alex Abrines-, ωστόσο ενόσω βρισκόταν ακόμα στο αεροδρόμιο άλλαξε τη ρήση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πολιτικές των Ρώσων, που μετά από αρκετές ημέρες πολιορκίας εισέβαλαν από το πρωί της Πέμπτης (24/2) στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε πως η ίδια η γενική αρχή της διοργάνωσης δεν έχει ορίσει ακόμα κάποιο πλάνο σχετικά με την αναβολή ή όχι των αγωνιστικών της δρωμένων, με το έκτακτο συμβούλιο της Παρασκευής (25/2), το οποίο και συγκάλεσε ο Jordi Bertomeu άμεσα, να αναμένεται να κρίνει το τι μέλει γενέσθαι.

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι Ισπανοί θα αντιμετώπιζαν τόσο το συγκρότημα του Xavi Pascual αύριο (25/2) όσο και την CSKA Moscow την Κυριακή (27/2), με τους δύο αγώνες προς το παρόν τουλάχιστον να αναβάλλονται.