Ο General Manager της Khimki, Pavel Astakhov, μίλησε για το μέλλον του Alexey Shved και τόνισε πως θα φύγει από τη ρωσική ομάδα μόνο εάν λάβει σοβαρή πρόταση από το NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Rossiyskaya Gazeta»:

«Νομίζω πως αν έχει κάποια σοβαρή πρόταση από το ΝΒΑ – όχι με βάση τα χρήματα, αλλά το ρόλο του – δεν θα είναι εύκολο να τον κρατήσουμε.

Αν και ήταν ήδη εκεί, θα αποδεχθεί την πρόκληση, αλλά με συγκεκριμένες εγγυήσεις από την ομάδα και τον προπονητή. Αν δεν λάβει μια τέτοια πρόταση, δεν βλέπω το λόγο να φύγει από την ομάδα που είναι ο απόλυτος ηγέτης, για μια άλλη ευρωπαϊκή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι δική του απόφαση. Ο Shved έχει καταλάβει ήδη πως αυτή είναι η ομάδα του. Εδώ πρέπει να νιώθει άνετα. Είναι ο ηγέτης μας. Ακόμα και όταν αποκτάμε νέους παίκτες, μερικές φορές συμβουλευόμαστε τον Alexey. Δεν είναι απλά ένας υψηλά αμειβόμενος παίκτης, αλλά μέρος της ομάδας μας και πολύ σημαντικό μάλιστα. Φυσικά και θέλουμε να μείνει στη Khimki και να συνεχίσει να φέρνει χαρά σε εμάς και τους φιλάθλους μας με το παιχνίδι του. Αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει αρχικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του. Αλλά τώρα, λόγω της κατάστασης με την Euroleague, είμαστε όλοι σε παύση. Αν ολοκληρώσουμε τη σεζόν, θα προχωρήσουμε αμέσως τις διαπραγματεύσεις».