Όπως μεταδίδει ρωσικό μέσο το απόγευμα του Σαββάτου (26/2), ο Marius Grigonis βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου της CSKA Moscow μετά και τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στα εδάφη της Ουκρανίας μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων!

Ουσιαστικά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Κυβέρνηση της Λιθουανίας φαίνεται πως ασκεί τεράστια πίεση στον αθλητή της να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα που εκκίνησε τον πρόσφατο τύπο πολέμου στη γειτονική τους χώρα, με τον ικανό guard/ forward να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από την αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη!

Πρέπει επίσης να θυμίσουμε το γεγονός πως -για γεωγραφικούς λόγους- η Zalgiris Kaunas ήταν αφενός η πρώτη ομάδα που πίεσε τη γενική αρχή της EuroLeague για να προβεί σε μέτρα παραδειγματισμού κατά των ρωσικών ομάδων και αφετέρου μαζί με τη Barcelona οι πρώτες που αρνήθηκαν να μεταβούν σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη!

Φυσικά, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, με τις πρακτικές εξελίξεις στα πολεμικά δρώμενα να μοιάζουν αυτήν τη στιγμή ως ο μοναδικός τρόπος νηνεμίας και στο εγχώριο μπάσκετ -με την EuroLeague να έχει μεταθέσει όλους τους αγώνες στη Ρωσία σε άλλα μέρη ως ένδειξη διαμαρτυρίας ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής (25/2).