Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Μόσχα με ρεκόρ 1-3 και πλέον καλείται να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να αντιστρέψει την πολύ άσχημη εικόνα του. Ο Σάσα Βεζένκοφ σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με την “Ρωσική αρκούδα”.

Αναλυτικά όσα είπε κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών για τη Ρωσία:

Για το τι λείπει από τον Ολυμπιακό: «Μας έλειψε η σκληράδα στο προηγούμενο παιχνίδι, μας πήραν 20 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αυτό πλέον ανήκει στην ιστορία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ειδικά στην έδρα της παίζει πάρα πολύ καλά, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική και τις οδηγίες του προπονητή και να έχουμε μια διάρκεια 40 λεπτών για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδια στην Ελλάδα αλλά μόνο στην Ευρωλίγκα: «Το ξέραμε αυτό πριν την έναρξη της σεζόν. Οι νίκες και οι ήττες διαρκούν πιο πολύ. Είναι καλό ότι πρόκειται για διπλή αγωνιστική, είναι σημαντικό για εμάς. Προερχόμαστε από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανακάμψουμε, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα στην Μόσχα: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει πολύ καλά στην έδρα της, έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες. Να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ που μας έλειψαν κόντρα στην Μπασκόνια. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στην επίθεση, να παίξουμε απελευθερωμένα. Ελπίζω από την Τετάρτη και μετά να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, να παίξουμε καλύτερα».

Για το πρόβλημα των ριμπάουντ: «Σε πολλές περιπτώσεις το θέμα των ριμπάουντ είναι το ποιος το θέλει πιο πολύ και το ποιος βγάζει μεγαλύτερη σκληράδα. Παίζει ρόλο και η αθλητικότητα. Μας έλειψαν όλα κόντρα στην Μπασκόνια. Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ είναι πάρα πολλά. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ αθλητικούς παίκτες, που μπαίνουν σε κάθε φάση και… πολεμάνε. Οπότε, πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να πάμε και στο επιθετικό. Είναι θέμα θέλησης το επιθετικό, ειδικά το επιθετικό. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την ΤΣΣΚΑ».