Μπορεί οι αριθμοί του τίτλου να μην προκαλούν την παραμικρή αίσθηση στα μάτια που είναι συνηθισμένα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπου οι ξένοι παίκτες αποτελούν όχι απλά σημαντικά γρανάζια των εκάστοτε ομάδων τους αλλά και ορισμένες φορές και την πλειονότητά τους, αλλά η αλήθεια είναι πως στο κολεγιακό επίπεδο σπανίζουν -με τους περισσότερους οργανισμούς να διαθέτουν μάξιμουμ 1 ή 2 μη Αμερικανούς αθλητές.
Ωστόσο, οι Δαίμονες του άσημου Northwestern State έχουν αποφασίσει για ακόμα μια χρονιά να κινηθούν κόντρα στη λογική που προστάζει ο αθλητισμός των ΗΠΑ και να χτίσουν το σύνολό τους με βάση (και) το εξωτερικό!

Έτσι, σαν σε αρχή ενός ανεκδότου, στο ρόστερ της αρμάδας της Louisiana υπάρχουν αυτή τη στιγμή ένας Γεωργιανός (Zurabi Zhgenti), ένας Ισραηλινός (Jovan Zelenbaba) αλλά και 2 Έλληνες, με τους Ρόμπερτ Χουγκάζ και Σταύρο Πολάτογλου να διανύουν αισίως τη δεύτερη χρονιά τους εκεί.

Φέτος, μπορεί η σεζόν να μην έχει εκκινήσει με τις καλύτερες περγαμηνές, αφού μετά από 6 παιχνίδια οι Demons μετρούν μόλις 1 νίκη (17% επιτυχία) -κόντρα στο Champion Christian College– κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους όπως το Oklahoma και το Louisiana Tech, αλλά με 22 παιχνίδια να απομένουν όλα φαντάζουν πιθανά για την ομάδα που το μακρινό πια 2001 κόντρα σε κάθε πιθανότητα έγινε το πρώτο νούμερο 16 μιας περιφέρειας που αποκλείει το νούμερο 1 στη μεταξύ τους διασταύρωση!

Αναφορικά με τα δικά μας παιδιά, ο μεν Χουγκάζ έχει εμφανιστεί σε κάθε μέχρι στιγμής αγώνα, μετρώντας 1 πόντο (2 σουτ), 1.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 7 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Πολάτογλου αριθμεί 5 συμμετοχές αλλά και 0.4 πόντους και 1 ασίστ ανά 4 λεπτά συμμετοχής -ενώ την περσινή σεζόν είχε προλάβει να μετρήσει μόλις 0.3 ριμπάουντ.

 

 

Τέλος, όσον αφορά τον πρώτο, αυτή είναι η τρίτη του χρονιά στο εν λόγω κολέγιο, ενώ στην πρώτη του ήταν συμπαίκτης με τον αδερφό του, Νίκο, και νυν παίκτη του Ιωνικού Νικαίας, ο οποίος μέτρησε 9 πόντους (41%, 28%, 70%) το 2019-20, πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα.

Tags:
NCAA