Μπορεί το όνομά του να συνδέθηκε -αναληθώς- με την CSKA Moscow τις περασμένες ώρες, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Isaiah Thomas δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει ακόμα τις προσπάθειες επιστροφής του στο ΝΒΑ, με τον βραχύσωμο guard να αναμένεται να δοκιμαστεί την επόμενη εβδομάδα από τους Golden State Warriors!

Ο IT έχει να αγωνιστεί σε γεμάτη σεζόν στη λίγκα από το 2019-20, όταν είχε εμφανιστεί σε 40 ματς με τη φανέλα των Washington Wizards -μετρώντας 12 πόντους και 4 ασίστ- πριν αποδεσμευτεί από την αρμάδα της πρωτεύουσας.

Πέρυσι, είχε αγωνιστεί μόλις σε 3 ματς -είχε υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο με τους New Orleans Pelicans– προλαβαίνοντας πάντως να μετρήσει 8 πόντους και 2 ασίστ ανά 16 λεπτά συμμετοχής, με το κορυφαίο του παιχνίδι να λαμβάνει χώρα στις 7 Απριλίου -στην ήττα με 139- 111 από τους Brooklyn Nets- όταν πέτυχε 11 πόντους και 3 τελικές πάσες.

Όσον αφορά τους «Πολεμιστές», ο Thomas θα μπορούσε να αποτελέσει -τουλάχιστον στη θεωρία- ένα μεστό κομμάτι στη μηχανή πρωταθλητισμού τους, αφού εκτός του Stephen Curry, δεν υπάρχει άλλος shot creator με εμπειρία και αποτελεσματικότητα σε αυτό το κομμάτι, με τους Jordan Poole και Gary Payton II να είναι αισθητά χειρότεροι σε αυτό το κομμάτι από εκείνον.
Ωστόσο, το ακέραιο προσόν τους είναι το ύψος τους, αλλά και η εν γένει αθλητικότητά τους, στοιχεία στα οποία υστερεί ο πάλαι ποτέ All Star.